Uşak’ta 62 bin 340 öğrenci karnelerini e-okuldan görebilecek

İlk ve orta dereceli okullarda salgın nedeni ile karne törenleri yapılamıyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatıyla “E-okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için karneler bugün itibarıyla e-okuldan erişime açıldı.
Uşak’ta 62 bin 340 öğrenci karnelerini e-okuldan görebilecek

Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması, 2 Temmuz'dan itibaren verileceği açıklandı.

Covid-19 salgını nedeniyle TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Bu kapsamda e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri, 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan erişime açılacak.

"Coranavirüs salgını nedeni ile bu eğitim ve öğretim yılı sonunda da özlediğimiz karne dağıtım törenleri yaşanmadı"

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamada da göre milyonlarca öğrenciler karnelerini bugün dijital ortam üzerinden alabilecek. Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyi öğrencilerinin karnelerinin bugün  elektronik ortamda erişime açıldığı öğrenildi.

KARNELER NASIL ALINACAK?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri bugün (18 Haziran) e-Okul'dan erişime açıldı.

Uşak’ta 62 bin 340 öğrenci, e-okul.meb.gov.tr sayfasından VBS sistemi aracılığı ile görüntüleyebilecek.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek. Öğrenciler e-Okul VBS sistemi ile tüm hizmetlere kolayca ulaşabilecek. e-Okul hesabına giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüde hizmetler yer almaktadır. Bu hizmetleri hem öğrenciler hem de veliler kullanabilmekte.

Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.

21 Haziran'dan itibaren okullarda öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda etkinlikler planlanacak.

2020 - 2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Okullarda yarına özel bir karne etkinliği yapılmayacak.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler