Başkan Şafak yöresel ürünlerin satışı için bungalovlar yaptırıyor

Sivaslı İlçe Belediye Başkanı Hürriyet Şafak, Sivaslı otogarı civarında yapımı devam eden 7 bungalov bittiğinde burada Sivaslı ilçesinin yerel ürünlerinin satışa sunulacağını açıkladı
Başkan Şafak yöresel ürünlerin satışı için bungalovlar yaptırıyor

Şafak, 121 bin TL gibi bir maliyetle bu 7 bungalovun yanı sıra, Evrenli Doğal Parkı etrafındaki üstü örtülü ahşap gölgelikleri, Evrenli Doğal Parkı üzerindeki Şahin Tepesi'nde bulunan Gözetleme Kulesi gibi tesislerin bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlçesinin Denizli –Uşak yol güzergâhında önemli bir konuma sahip olduğunu hatırlatarak söze başlayan Şafak, “İlçemizde başta çilek, kiraz, vişne, domates ve ilçemize özgü üç dudak biberi gibi çeşitli tarımsal ürünler yetişmektedir. Başta bu ürünlerimiz ve özellikle kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri, tarhana, reçel gibi ürünler,  bu 7 bungalovda sergileyebilecek ve ilçe ekonomisine de büyük katkı sağlayacak diye düşünüyorum” dedi.

Sivaslı ilçesinin ürünlerinin pazarlanacağı 7 bungalov evini ilçe sakinlerinin kullanması için planladıklarını kaydeden Sivaslı İlçesi belediye Başkanı Hürriyet Şafak, “Bu bungalov evler cüzi bir miktarla sezonluk ya da yıllık içimiz vatandaşlarına kiraya verilecek. Buralarda ilçemize özgü el emeği göz nuru ürünler ve ilçemiz çilek kiraz ve doğal tarım ürünlerinden satış yapmak isteyenler buralarda ürünlerini sergileyebilecek

Ayrıca bungalovların arkasında kalan alanı da yeşil alan haline getirip üstü kapalı kamelya, oturma alanları yaparak çimlendireceğiz. Böylece hem satış yapacak hemşerilerimizin hem de alış veriş yapmak isteyen konuklarımızın dinlenebileceği güzel bir yeşil alan olacak” dedi.


 

ŞAFAK’TAN HEMŞERİLERİNE RİCA

Şafak, “Evrenli Doğal Parkı etrafındaki üstü örtülü ahşap gölgelikler Evrenli Doğal Parkı üzerindeki Şahin Tepesi'nde bulunan Gözetleme Kulesi gibi tesislerin bakım ve onarımını daha yeni yaptık. Buraya verilen zararlar, ilçe halkımızın cebinden ve belediyemizin bütçesinden karşılanmaktadır. .

İlçe halkımızdan, bu yeni onarım ve bakımını yaptığımız tesislerle yeni yaptırdığımız bungalov evlere zarar vermemeleri ve halkın ortak malı olan bu tesisleri gözü gibi korumalarıdır” ricasında bulundu.

 (SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler