Uşak’ta 6 yerde Pazar günü sandık başına gidilecek

Uşak’ta 6 yerde 6 Haziran Pazar günü sandık başına gidilecek. Farklı nedenlerle boşalan muhtarlık seçimi, merkezde 1 mahalle ve 3 köy, Banaz ilçesinde 2 köyde yapılıyor.
Uşak’ta 6 yerde Pazar günü sandık başına gidilecek

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Uşak Merkez ilçede Atatürk Mahallesi, Altıntaş, Bozköy ve Karacahisar köyleri, Banaz İlçesinde Küçükler ve Banazköy’de muhtarlık seçimleri yapılıyor.

2019 yerel seçimlerinde yeniden seçilen Atatürk mahallesi Muhtarı Süleyman Yüksek’in, Bozköy Muhtarı Mehmet Özdemir’in vefatları Karacahisar Köyü Muhtarı seçilen  Hasan Acar’ın adli sicili nedeni ile muhtarlığının YSK tarafından düşürüldüğü için, Banaz köy Muhtarı Engin Oktay ve Küçükler Muhtarının vefatı nedeni ile muhtarlıklar boşalmıştı.

KARACAHİSAR KÖYÜNDE ESKİ MUHTAR KARTAL ÖNDER 

Merkez ilçeye bağlı Karacahisar köyünde ise 2009-2014 , 2014-2019 yılları arasında muhtarlık yapan kartal Önder, yeniden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.

Önder’in rakibi ise muhtarlığı döneminde azası olan Cemalettin Işık oldu. Önder, deneyimine  ve Uşak bürokrasisi ile olan iyi ilişkilerine güvendiğini, 3. Döneminde köyü için daha güzel projeleri gerçekleştirmek için aday olduğunu belirtti.

İlgili Haberler