Uşaklı lokantacılar kapanma saatinin 2 saat ileri alınmasını istiyor

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, normalleşme kararlarını www.usakgundem.com’a değerlendirdi: “Saat konusunda sıkıntımız var.”
Uşaklı lokantacılar kapanma saatinin 2 saat ileri alınmasını istiyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından basın toplantısı yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini açıkladı.

Erdoğan'ın duyurduğu esnafa yönelik normalleşme adımını “olumlu” bulan Parlas, tek eleştirisinin lokanta ve restoranların kapanma saatine olduğunu belirtti.

“Lokanta restoran gibi işletmelerin müşteri kabul edebilmesi sevindirici bir olay” olarak niteleyen Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, “Esnafımıza en azından bir can suyu olacaktır. 1 Haziran öncesinde göre çok daha iyi olacağına inanıyorum. İçeride mesafe korunarak bir masada iki, açık havada üç müşteri kabul edilmesi esnafımız açısından çok güzel oldu. Ben şahsen 1 Temmuz’da esnafımızın tamamen serbest koşullarda çalışacağına inanıyorum. İlk etapta alınan kararları yeterli buluyoruz” dedi.

BAR VE GAZİNO GİBİ EĞLENCE YERLERİ 1 TEMMUZ’U BEKLEYECEK

Parlas, 1 Haziran genelgesi değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti: “Önceki pandemi yasaklarında ilimizdeki birahanelere daha önce içkili lokanta ruhsatı almıştık. Onlar da normal lokantalar gibi 16 aydır kapalıydı. Şimdi onlarda normal lokanta gibi işyerlerini açabilecekler. Gazino bar gibi eğlence yerleri ise hala kapalı kaldı. Açılmaları için pandemi vaka sayılarının düşmesini ve 1 Temmuz’da yayınlanacak yeni genelgeyi beklememiz gerekecek.”

GECE 23.00’E KADAR AÇIK OLSUNLAR

Lokanta ve restoranların 21.00 de kapanmasına karşı çıkan Parlas, “Yaz döneminde havalar saat 21.00’e kadar aydınlık. Bana göre bu saat 23.00’e kadar açık olmalıydı. Hava aydınlık olunca esnaflar, işyeri sahipleri 21.00’e kadar işyerini açık tutacak. Saat 21.00 den sonra 1-2 saat de olsa eşi ve dostu ailesi ile oturup bir şeyler yiyip içerek sohbet etme şansına sahip olabilirdi.

1 Haziran genelgesinde lokantacı esnafı olarak bizi üzen tek şey akşam saat 21.00 kısıtlaması oldu. Örneğin insanlar içkili bir lokantaya gittiğinde saat 21.00 de kalmak zorunda kalacak. Bunu dışında genelgenin tüm maddeleri bizim açımızdan uygundur. Son genelge ile nişan ve nikah merasimleri metrekareye 3 kişi düşecek şekilde ve yiyecek içecek ikramı yapılmadan serbest. 15 Haziran sonrası nişan ve düğünlerde yiyecek ve içecek ikramı serbest olacak bizim için işler daha da iyi olacak” yorumunu yaptı.

İlgili Haberler