ODAL’da yıkılıyor okullar bölgesi tarih oldu

Uşaklının, “Okullar Bölgesi” olarak tabir ettiği alanda ayakta kalan son okul binası Orhan Dengiz Anadolu Lisesi (ODAL) binalarının yıkımına başlandı.
ODAL’da yıkılıyor okullar bölgesi tarih oldu

ODAL’ında yıkılması ile tarihi eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Endüstri Meslek Lisesi (Sanat Okulu) dışında hiç okul binası kalmadı. Bölgede TOKİ tarafından “Millet Bahçesi” yapılması bekleniyor.

Uşak Lisesi, Besim Atalay Orta Okulu, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Uşak Lisesi ve Orhan Dengiz Anadolu Lisesi gibi 6 okulun bulunduğu ve öğrenci sesleri ile çınlayan alan, şimdi greyderlerin homurtusu ve yıkılan bina sesleri ile toz toprak içerisinde kaldı..

Bölgede kalan son okul binası olan Orhan Dengiz Anadolu Lisesinin de yıkımına başlandı. ODAL öğrenciler gelecek eğitim ve öğretim yılında Korupark eteklerinde bulunan yeni binalarında öğrenim görecek.

ODAL binasının bulunduğu alan 1980 öncesi Uşak Eğitim Enstitüsü ve yetiştirme yurdu olarak yıllarca Uşaklılara hizmet vermiş, 1984 yılında da “Uşak Anadolu Lisesi” adıyla, daha sonra da  “Orhan Dengiz Anadolu Lisesi” olarak yine eğitim hizmetlerine devam etmişti.

OSMANLI İMPARATORLUĞU ZAMANINDA DA MEDRESEYMİŞ

O zamanki adıyla “Ayıntap” olan Gaziantep’den kalkarak göç eden ve 1835 yılında Uşak’a göç eden Aymtabizade Hacı Ahmet Efendi tarafından kurulan Ayıntabi Medresesi, Osmanlının son dönemlerinde imparatorluğun en büyük medreselerinden birisi olarak tarihe geçmiştir.

Bir başka deyişle Tam 186 yıl eğitim kurumlarının yer aldığı bölge, eğitim kurumlarının kaldırılmasıyla bundan sonra “Millet Bahçesi” adıyla anılacak.

BAŞKAN ÇAKIN YAPILAŞMA OLMAYACAĞINA DAİR SÖZ VERMİŞTİ

Başkanlığa seçilişinin 2. yıldönümü nedeni ile Nisan ayında bir basın toplantısı düzenleyen Uşak Belediye Başkanı Mehmet çakın, Millet Bahçesi ile ilgili şu bilgileri vermişti:

Burada daha önce gerçekleşen ihalenin otoparkın tek katlı olmasından dolayı iptal edilmiştir. İhaleyi alan firmayla ihaleyi iptal etmeden otoparkın iki katlı olması noktasında anlaşamadık. Milletvekillerimizle e yapılan istişare sonucu ihalenin iptal edilmesi noktasında bir iradenin ortaya çıktı. Yapılacak yeni ihalede otoparkın  2 katlı olması istiyoruz.

Bölgede yıkımlar devam edecek. Ancak yıkılan binaların yerine kesinlikle yenisi yapılmayacaktır. Bunun garantisini veriyorum.  Burasını, vatandaşlarımızın temiz hava alabileceği, güzel ve kaliteli zaman geçirebileceği bir mekan olacaktır.”

İlgili Haberler