Uşaklı kadın, Uşak ve Türkiye’de bir ilke imza attı

Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası başkanlık seçimlerinde, rakibine 244 oy fark atan merhum Başkan Arif Işık’ın eşi Hicran Işık, Uşak’ın ilk kadın esnaf odası başkanı oldu.
Uşaklı kadın, Uşak ve Türkiye’de bir ilke imza attı

Işık, aynı zamanda Türkiye’de de manavlara ve pazarcılar odasına seçilen ilk kadın başkan olmayı başardı.

2018 yılında Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı seçilen Arif Işık’ın vefatı ile bir yıldır boş bulunan Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası genel kurulu nihayet tamamlandı.

Bugün yapılan Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olağanüstü genel kurulunda merhum Arif Işık Başkanın eşi Hicran Işık, rakibine 244 oy fark atarak Uşak tarihinin ilk kadın esnaf oda başkanı oldu.

Kayıtlı 866 üyesi bulunan Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olağanüstü genel kurulunda 557 üye oy kullandı.

Geçerli sayılan 550 oyun dağılımı sonucu: Hicran Işık 397 oy, rakibi Murat Dinç 153 oy aldı. 7 oy da geçersiz sayıldı.

Başkanlığın Işık Ailesinde kalmasını da sağladı

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren merhum Başkan Arif Işık’tan boşalan başkanlık koltuğu için 22 Mart 2022 tarihinde bir seçim yapılmış, seçimi merhum Başkan Arif Işık’ın kardeşi Mehmet Işık 5 adayı geride bırakarak kazanmıştı. Arif Işık’tan sonra en çok oy alan diğer aday Ismet Kızılay, Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak; “Mehmet Işık’ın denetimli serbestlikten dışarı çıktığını, cezası devam ettiği için adaylık vasfı olmayacağı” gerekçesiyle itiraz etmişti.

İtirazı değerlendiren Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu, Mehmet Işık’ın başkanlığını düşürerek 2 sıradaki İsmet Kızılay’ın başkan olmasına, ancak Mehmet Işık’ın yönetiminde seçilen isimlerin devam etmesine karar verdi.

Bunun üzerine Mehmet Işık’ın listesinden giren Uşak Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası yönetimi, olağanüstü genel kurulu kararı alınca yeniden seçim kaçınılmaz oldu.

Seçimlerde haksızlığa uğradığını düşünen Işık ailesi bu kez, merhum Başkan Arif Işık’ın eşi Hicran Işık’ı aday göstererek ezici bir çoğunlukla oda başkanlığının tekrar Işık ailesine dönmesini sağlamış oldu.

https://www.usakgundem.com/guncel/usak-manavlar-odasi-secimlerinde-buyuk-sok-h9430.html

(SALİH KILINÇ / HABER)