Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın Ramazan ayı mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık yayınladığı Ramazan ayı mesajında “On bir ayın sultanı Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz” dedi.
Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın Ramazan ayı mesajı

Vali Kocabıyık mesajında; “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan, derin bir manevi iklimi yaşadığımız, gönül kardeşliğimizin arttığı mübarek aydır. İslam âleminin özlemle beklediği bu ay; toplumumuzda sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmanın artmasına vesiledir. Ramazan; paylaşmanın, derdi olana el uzatmanın, ihtiyacı olanın yardımına koşmanın önemini idrak ettiğimiz ne güzel aydır. Toplumumuza, birlik ve beraberliğimize sağladığı katkılarla beraber “kul” olarak içimize dönmemizi sağlayan müstesna zaman dilimidir” ifadesini kullandı.

“İFTARDA BİR ARADA OLMASAK DA PAYLAŞABİLİRİZ”

Ramazan ayının; tuttuğumuz oruçlarla sabrımızı güçlendirmek, kötülüklerden arınmak, Allah’ın nimetlerine ve esmalarına şükretmek için en büyük imkân olduğuna dikkat çeken Kocabıyık, “Yaptığımız ibadetlerle, ettiğimiz dualarla gönül kapılarımızın açılacağı, merhametlilerin merhametlisi Rabbimize yöneleceğimiz en kutlu aydır.

Bu sene, yaşadığımız salgın sürecinden dolayı iftar sofralarımızda beraber olamasak da paylaşmayı ve yardımlaşmayı yine de sağlayabiliriz: Birbirimize karşı duyarlı olarak, hoşgörülü davranarak, ihtiyaç sahiplerine fitre ve zekâtlarımızı vererek “yardımlaşmayı” sağlayabiliriz.

Bu mübarek ayda, Yüce Allah’tan ibadetlerimizin, dualarımızın ve tövbelerimizin kabul olmasını niyaz ediyorum. Bu mübarek ayın birlik-beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu daha da artırmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayını en kalbî duygularımla tebrik ediyor,  Yüce Allah’tan bu mübarek ayın aziz milletimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler