Uşak Valisi Birlik Cem törenine katıldı!

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Alevi Kültür Derneği tarafından düzenlenen Birlik Cem törenine katıldı.
Uşak Valisi Birlik Cem törenine katıldı!

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve Uşak Protokolü, Işık Çakır Sultan Cemevi’nde Alevi Kültür Derneği ev sahipliğinde düzenlenen Birlik Cem törenine katıldı. 

TÖRENDE BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI YAPILDI

Cem törenine Uşak Valisi Dr. Ergün ile birlikte Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Uşak Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Uşak Müftüsü Burhan Çakır, Vali Yardımcısı Ramazan Kıyak ve Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan da katılım gösterdi. Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu'nun yönettiği cem töreninde, gerek dünya gerek ülkemizde yaşanan acıların sona ermesi, birlik ve beraberlik içerisinde yaşanmasına ilişkin mesajlar verildi. Birlik Cem Töreni'nde şehitler için dualar edilerek beyitler okundu,  semah dönüldü. Cem töreninin ardından lokma dağıtıldı. 

ALEVİ DEDESİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Birlik Cem töreni hakkında açıklamalarda bulunan Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu,''Uşak Işık Çakır Cemevimiz’de canlarımızla birlikte cemimizi gerçekleştirdik. Cemimize; Sayın Valimiz ev protokolümüzün değerli üyeleri katılmıştır. Kendilerine şahsım ve cemevimiz canları adına çok teşekkür ederiz. Çok yoğun bir katılımla cemimizi icra ettik. Hak, kabulü makbul eylesin.'' ifadelerine yer verdi. 

(HİDAYET KIRAN / UŞAK)

İlgili Haberler