Uşak'ta depremzedeler için moral etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde büyük yıkım yaşandı. Yaşanan felaketin ardından depremzedeler farklı illerde misafir edilmeye başlanırken depremde maddi manevi yara alanlar için Uşak'tan da destek eli uzandı.
Uşak'ta depremzedeler için moral etkinliği düzenlendi

Uşak'ta depremzedeler için moral etkinliği düzenlendi - 6 Şubat tarihinden bu yana ülkemizde süren deprem fırtınasından 11 ilimiz ağır yara aldı. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce vatandaşımız yaralandı. Depremde milyonlarca insan evsiz kalırken 11 kenti hayata döndürmek için mücadele de tüm hızıyla sürüyor. 

Deprem anından itibaren yurdun dört bir yanından depremzedeler için yardım eli uzanırken evsiz kalan depremzedeler hızlı bir şekilde yurt genelindeki KYK yurtlarına yerleştirildi. Farklı illerde misafir edilen depremzedelerden Uşak'a gelenler için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, sinema izleme etkinliği düzenledi.

UŞAK'TA DEPREMZEDELERE MORAL ETKİNLİĞİ

Uşak Valiliği koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü depremde evleri zarar görerek Uşak'ta bulunan KYK Yurtlarında kalan depremzede vatandaşların moral ve psikolojilerinin düzelmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Uşak'ta 400 depremzede için moral etkinliği düzenlenirken etkinlik kapsamında 3 gün sürecek olan 400 depremzede vatandaş, bir alışveriş merkezinde sinema izleme fırsatı buldu. Etkinlik kapsamında çocuklar ve aileleri vizyona giren çeşitli filmleri izledi.

Film sonunda mutlulukları gözlerinden okunan minik çocuklar, depremin psikolojilerini olumsuz etkilediğini ve filmin kendilerine iyi geldiğini iletti. Etkinliğe katılan 13 yaşındaki Ali Dalmış, ''Psikolojim bozulmuştu bana iyi geldi teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. Depremzede olan 11 yaşındaki Cihat Mercan ise "Depremde çok zarar görmüştük, rahatlamamız lazımdı, çok teşekkür ederim bize böyle bir imkan sunduğu için" dedi. Film sırasında yetkililer tarafında ailelere çeşitli ikram ve hediyeler de verildiği öğrenildi.

İlgili Haberler