Belediye Başkanı Mehmet Çakın açıkladı! Kaçak inşaatlara göz yummayacağız

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan ağır yıkıma değinerek kaçak yapılarla ilgili konuştu.
Belediye Başkanı Mehmet Çakın açıkladı! Kaçak inşaatlara göz yummayacağız

Belediye Başkanı Mehmet Çakın açıkladı! Kaçak inşaatlara göz yummayacağız - Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından büyük bir yas sürecine giren Türkiye deprem bölgelerinde yaraları sarmaya çalışıyor. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden olurken yapı stok zayıflığı gün yüzüne çıktı. Yaşanan yıkımın ardından Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ''Uşak’ta kaçak yapılara aman yok. Uşak Belediyesi olarak, kaçak yapılaşmaya hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz.'' dedi.

DEPREME KARŞI ÖNLEMLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Uşak Belediyesi olarak Uşaklı vatandaşların ikamet ettikleri binaların depreme dayanıklılığını nasıl anlayabilecekleri gibi çeşitli sorularıyla karşılaştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Çakın, ''Uşak, deprem haritalarında her ne kadar ikinci derecede deprem bölgesinde görünse de geçmişte yaşanan, Gediz, Simav depremleri hatırlarsak Uşak’ında ciddi bir deprem riski ile karşı karşıya olduğunu görebiliriz. Bu durumu göz önüne alarak; deprem karşı alacağımız önlemlerimizi gözden geçireceğiz. Şehrimizdeki kentsel dönüşüm planlarını gözden geçireceğiz. Çeşitli şekilde binaları dayanıksız bırakacak kolon kesme gibi konuları ele alacağız.'' ifadelerine yer verdi.

ÖN TARAMA TESTİNİN ÖNEMİNE DİKKATİ ÇEKTİ

Projelere aykırılıkların tespit edilmesi ve bunların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaları takip edeceklerinin altını çizen Belediye Başkanı Çakın, ''Kaçak yapı olarak adlandırılan imara aykırı binaların değerlendirilmesi, binaların riskli olup olmadığını anlamak için bir ön tarama yaptırmak isteyen vatandaşların taleplerinin karşılanması için bugün inşaat mühendisleri ve mimarlar odaları temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantıdan çıkacak değerlendirmelerin ışığında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzle birlikte yapılacakları istişare ederek gerekli adımları atacağız. Asrın depremini kısa bir süre önce yaşamımıza rağmen hala kentimizde zaman zaman imara aykırı yapılaşmaya göz yumulmasını isteyen bir anlayışla karşı karşıya kaldığımızı da üzülerek burada ifade etmek istiyorum. Tabi ki Uşak Belediyesi olarak yasalara karşı bu duruma göz yummamız söz konusu bile edilemez. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı ve hassas olmalarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler