Uşak'ta depremin yaraları birlik ruhu ile sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde büyük bir yıkım yaşandı. Yaşanan afetin bilançosu ağırlaşırken depremzedeler için Uşak Belediyesi tarafından çabalar da tüm hızıyla devam ediyor.
Uşak'ta depremin yaraları birlik ruhu ile sarılıyor

Uşak'ta depremin yaraları birlik ruhu ile sarılıyor - Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden 11 il etkilendi. Yapı stokunun zayıf olduğu binlerce bina yıkılırken binlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti. Bir aydan fazla süredir deprem bölgelerinde çeşitli il belediyelerinin yardımları devam ederken bölgede ekipleriyle varlık gösteren ve depremzede vatandaşların yanında olan Uşak Belediyesi, hizmetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda depremin yaşandığı ilk gün 39 kişilik bir ekibi itfaiye ve ikram araçlarıyla birlikte sabahın erken saatlerinde Hatay’ın Samandağ ilçesine yönlendiren Uşak Belediyesi, bugüne kadar toplamda 264 personel ve 35 araç ile deprem bölgesinde hizmet verdiklerini bildirdi.

SOSYAL MARKET HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

Uşak Belediyesi, Uşak’tan yüzlerce yardım TIR'ını depremin etkilediği illere gönderdi. Uşak’a gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için ücretsiz olarak hizmet veren bir Sosyal Market oluşturuldu. Ekip ve ekipmanlarıyla bölgedeki faaliyetlerini sürdüren Uşak Belediyesi, depremin ruhsal izlerini de gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da deprem felaketinden etkilenen illere çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor.

Başkan Çakın, deprem bölgelerinde çalışma yürüten ekipleri ziyaret ederek halkın ihtiyaç ve taleplerini dinliyor, gereksinimlerin karşılanması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Adıyaman Besni, Hatay Samandağ, Hatay Kırıkhan ve Kahramanmaraş’ta bulunan toplamda 24 personel; yerel destek, operatör, aşçı, hasar tespit ve psiko-sosyal destek alanlarında depremzedelere yardım etmeye devam ediyor. Şehirlere dağılan 7 iş aracı kepçe, vidanjör ve çöp arabası da hizmetlerini sürdürüyor. Uşak Belediyesi hasar tespit çalışmalarına yapılan yardımın çoğalması adına, yeni bir ekip daha göndermeyi planlanıyor.

İlgili Haberler