Uşak'ta baraj doluluk oranları açıklandı Egeliler sevindi!

Yurt genelini etkisi altına alan yağışların ardından vatandaşlar baraj doluluk oranlarını merak etti. Uşaklılar da son dönemde hayli etkili olan yağışların ardından baraj doluluk oranlarını araştırmaya başladı. Uşak'ta baraj doluluk oranları da açıklandı.
Uşak'ta baraj doluluk oranları açıklandı Egeliler sevindi!

Uşak'ta baraj doluluk oranları nedir? - Türkiye'de kuraklık tehlikesi boy göstermeye başladı. Mevsimlerde meydana gelen değişiklikler gündeme gelmeye devam ederken kuraklığın da ülkemizi ciddi boyutlarda etkileyeceğine ilişkin analizler yapılıyor. Su tüketiminin bilinçli yapılması gerektiğine dikkat çekilen dönemde mayıs ayı ile birlikte yurt geneli bol bol yağış aldı. Yağışarın barajları nasıl etkilediği ve ne kadar doldurduğu merak edilirken 31 Mayıs 2023 tarihi itibariyle Uşaklılar ''Uşak'ta barajların doluluk oranı nedir?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Uşak barajlarında mayıs ayının son günü ile birlikte baraj doluluk oranları açıklandı. 

UŞAK BARAJLARINA BAHAR GELDİ

2023 yaz sulama sezonu öncesi barajlardaki su depolama miktarlarında sevindiren gelişmeler yaşandı. Son yılların en kurak kış mevsimlerinden birini yaşayan Ege’ye bereket, baharla birlikte de geldi. Bahar başından beri devam eden yağışlarla birlikte Uşak’taki barajların son 3 ayda artan yağışlar ortalama su seviyesini yüzde 29.8’den 42.8’e çıkardı. 

Mart ayı ile birlikte başlayan bahar yağmurları, hem yeraltı hem de yer üstü su seviyelerini olumlu etkiledi. İzmir, Manisa ve Uşak’taki toplam 20 barajın ortalama su seviyesi yüzde 29.8’den yüzde 42.8’e çıktı. Mart ayı başında 3 ildeki 20 barajda yaklaşık 667.9 milyon metreküp su bulunuyordu. Son 3 aydaki yağışlarla birlikte depolanan su miktarı 185 milyon metreküp birden artarak, 853.2 milyon metreküpe ulaştı. Uşak'ın Banaz ilçesinde bulunan Küçükler Barajında da son yağışlarla birlikte artan su seviyesi, başta üreticiler olmak üzere bölge halkını sevindirdi.

İlgili Haberler