İstanbul baraj doluluk oranı nedir? 2 Temmuz 2023 son durum

İstanbul barajlarının doluluk oranları açıklandı. 2 Temmuz 2023 son durum nedir?
İstanbul baraj doluluk oranı nedir? 2 Temmuz 2023 son durum

İstanbul baraj doluluk oranları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Barajların sularının çekildiğine dair araştırmalar devam ederken İstanbul'un ne kadar suyunun kaldığı da merak ediliyor. Bizde Uşak Gündem olarak sizler için İstanbul'da baraj doluluk oranlarını araştırdık. Peki 2 Temmuz 2023 Baraj doluluk oranları ne kadar?

İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI 

Kuraklık ve küresel ısınmanın da etkisiyle Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'da su sağlayan barajların doluluk oranları merak ediliyor. Aylardık barajlardaki doluluk oranlarını artıracak olan yağışlar İstanbul'da yaşandı. Bu yağışlar sayesinde barajlardaki doluluk oranları ortalama yüzde 50'ye yaklaştı. 

Buna göre Ömerli ve Darlık Barajı'nda su seviyesi yüzde 50'yi aştı. Pabuçdere ve Kazandere Barajı ise aylarca alarm vermişti. Bu alarmların ardından yağan yağışlar neticesinde yüzde 10'un üzerinde çıkmayı başardı.

2 Temmuz 2023 Pazar İstanbul'daki barajların doluluk oranları ne kadar oldu? Barajlarda su seviyeleri kritik denilecek kadar düşük. Kış mevsiminde yağışların beklendiği gibi gelmemesinin sonucunda kuraklık riski arttı. Hal böyle olunca İstanbul'da baraj doluluk oranları vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Resmi verilerin açıklanmasının ardından 2 Temmuz tarihinden itibaren barajlardaki doluluk oranları yüzde 50'ye yaklaştı. İstanbul'da baraj doluluk oranları yüzde 43,97 oldu. 

İstanbul'da alarm veren barajlar arasında ise Pabuçdere  ve Kazandere barajları bulunmaktadır. Bu iki barajın doluluk oranı sınırda. İstanbul kentine su sağlayan barajlar arasında Ömerli ve Darlık Barajı'nda doluluk oranı yüzde 50'nin üzerine çıktı. Alibey Barajı'nın doluluk oranı ise yüzde 24,45 oldu. Sazlıdere Barajı yüzde 28,45'i buldu. Pabuçdere Barajı ise son yağışlar ile biraz olsun yükselerek yüzde 3,91'e çıktı. Kazandere Barajı ise yüzde 5,14 doluluk seviyesine ulaştı. 

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 

İlgili Haberler