Uşak OSB’de Ağaoğlu ve ekibi güven tazeledi

Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 21. Olağan Genel Kurulu yapıldı. OSB Yönetim Kurulu Başkanlığını 6 yıldır sürdüren iş insanı Halil Ağaoğlu ve ekibi tek liste ile gidilen seçimlerde güven tazeledi.
Uşak OSB’de Ağaoğlu ve ekibi güven tazeledi

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Uşak Tekstil OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, “Uşak Tekstil OSB olarak 3. Bölge konusunda verdiğimiz sözleri yerime getirdik. 3. Bölge için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen acil kamulaştırma kararı ile çalışmalara başladık. Yol ve alt yapı çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Bilim ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın teşrifleri ile katı atık, arıtma tesisleri  ve havuzu ile Teknopark’ın açılışını yaptık. Çevre kirliliği konusunda Uşak Tekstil OSB yönetimi olarak her türlü tedbiri aldık. Elektrik biz sanayiciler için kalbimiz ve yüreğimizdir. Enerji maliyetini düşürmek ve sanayicimizin bu konuda sıkıntı çekmemesi için her türlü tedbiri aldık ve enerji üreten motorları sizlerin desteği ile aldık” diyerek yönetimin geçen yıllardaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’da “OSB’ler şehrimiz için başta istihdam olmak üzere çok önemli görevler üstleniyor. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayan sanayici yuvası ne kadar büyük şekilde büyüyüp gelişirse bizde o kadar memnun oluyoruz. Uşak Belediyesi olarak OSB’lerimizle işbirliğimizi daha ileri götürmek için sürekli çalışıyoruz.

Bu işbirliği kapsamında üzerimize düşen bir vazife olarak şehrimizin en güzel alanlarından bir yeri otel olarak satışa çıkardık. Şehrimizin değerli sanayicilerinin buraya ihtiyaca cevap verecek güzel bir otel yapılması için satın alması da bizi ayrıca mutlu etti.

Yeşil OSB ve yeşil şehir için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemize ait katı atık tesislerimizin kapasite artırımı ile buradan çıkan suyu Deri Karma OSB’nin kullanımına vereceğiz.

Ayrıca sanayi bölgemizin su ihtiyacını karşılamak için DSİ onayını verdi. Kocadere ve Uzundere’den su getirme çalışmalarımız da devam ediyor” dedi

Uşak Valisi Funda Kocabıyık; ““Devletimizin amacı; geleceğe dönük hedeflere belirlemek ve bu sayede ülkemizin ve milletimizin refahını artırmaktır. Önceliğimiz ekonomik hedeflere ulaşmaktır. Bu hedeflere ulaşırken de pandemi ve savaş gibi beklenmedik durumlarda üretim kapasitemizi dünya ile entegre olmuş bir şekilde belirlemeli  ve uygun hale getirmeliyiz.

Bunun bilincinde olarak çevreye duyarlı, kaliteli ve rekabetçi bir üretim anlayışı ile dünya ekonomisine yön veren yeşil üretim yapan öncü olmak sormluluklarımızın başında gelmektedir” dedi.

Daha sonra, genel kurulun divan başkanlığına oy birliği ile İsmail Kahraman ve yardımcılığına Münevver Bozkurt seçildi.

Divan Başkanlığına verilen önergelerle; Uşak Tekstil OSB’ye yük getiren ve yük yükleyen kamyonlar tente çekmeyip çevreyi kirletiyorsa; bin TL para cezası verilmesi ve OSB başkan ve yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı almaması gibi maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Divan’a sunulan tek liste açık oylama ile oy birliği ile kabul edildi.

Uşak Tekstil OSB yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: “Halil Ağaoğlu (Başkan), Fahri Polat, Serdar Sağıroğlu, Ali Yangıncı, Kadir Yıldız, İbrahim Saçlı ve Ömer Çınar.

Denetim Kurulu: Soydan Varol, Kasım Şenay.

OSBÜK (Üst Kurul) Delegeleri: Halil Ağaoğlu, Serdar Sağıroğlu, Fahri Polat ve Ömer Çınar.

Uşak Tekstil OSB 21. Olağan Genel Kuruluna; Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer, iş insanalrı ve sanayiciler katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler