Uşak Üniversitesi öğrencileri yemek zamlarına tepki gösterdi

Uşak Üniversitesi Yemekhane Müdürlüğü tarafından daha önce 3,5 TL’den öğrencilere verilen 4 çeşit yemeğin 6 TL’ye çıkarılması, bir grup öğrencinin tepkisine neden oldu.
Uşak Üniversitesi öğrencileri yemek zamlarına tepki gösterdi

Yemek zammına tepki gösteren öğrenciler, zamlarını protesto etmek için Bir Eylül yerleşkesi meydanında toplanarak rektörlük binasına kadar yürüdü ve burada basın açıklaması yaparak yemek zamlarını protesto etti.

Rektörlük önünde açıklama yapan öğrenciler, basın açıklamasında; “Üniversiteler açıldığından beri işletme, yurt ve ulaşımdan sonra, öğrencileri geleceksizliğe mahkum edenler şimdi de öğrencinin yemekhane hakkına göz dikmiş durumdalar. Ara tatilden sonra okulumuz yemekhanesinde %85'lik bir zam yapıldı. Bu zamlar biz öğrencilerin ekonomik sıkıntılarını daha da derinleştiriyor. Öğrencilerin giderek büyüyen ekonomik sıkıntılarına karşı üniversite yönetiminin öğrencilerin yaşantısını görmekten uzaklaşması bu ekonomik sıkıntıların giderek büyümesine yol açıyor. Ekonomik sorunlarla birlikte biz öğrencilerin beslenme ihtiyacını karşılayacağı tek alternatif yemekhanelerdir fakat bu zamlarla birlikte biz öğrencilerin beslenme hakkı gasp edilmiştir. Bizler her öğrencinin eşit bir şekilde beslenme hakkına erişebilmesini istiyoruz, bizler  3.50 lirayı bile zor karşılarken bir kamu okulunda yemeğe 6 lira ödemek istemiyoruz. Aksi bir durumda kazanılmış haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

(HİDAYET KIRAN / HABER)

İlgili Haberler