Uşak Mimarlar Odası TOKİ arazileri için mahkemeye gidiyor

İlk kez www.usakgundem.com İnternet haber Sitesi olarak duyurduğumuz; “Uşak Kemalöz Mahallesi’nde bulunan TOKİ-1-2-3 evleri arasında bulunan, toplam 98 bin 396,47 metre karelik kamu alanı satışa çıkarılması” olayına bir tepkide Uşak Mimarlar Odası’ndan geldi.
Uşak Mimarlar Odası TOKİ arazileri için mahkemeye gidiyor

Mimarlar Odası Uşak Şubesi Başkanı Çağlar Samancı, imar planında ağaçlandırılacak olarak işlenen bir yerin niçin satışa çıkarıldığına ve kimin niçin alacağına bir anlam veremediğini kaydederek oda olarak satış olayını yargıya taşıyarak iptalini isteyeceklerini belirtti.

Üzerinde yeşil alan, spor sahası ve çocuk parkı gibi kamu alanlarının bulunduğu mülkiyeti kendisine ait olan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, 9-10 Haziran (Bugün ve yarın) tarihleri arasında 32 ilde 278 muhtelif satılık arasa ve 2 kiralık taşınmaz müzayedesi düzenledi.

Satılık 278 arasa arasında Uşak 1-2 ve 3 etap TOKİ evleri arasında bulunan 60 bin 243,45 metrekare ve 38 bin153,02 metrekarelik olmak üzere, toplam 98 bin 396,47 metrekare 2 arsa da bulunuyor.

Muhammen bedeli: 15 milyon 964 bin 514,25 TL olan 60 bin 243,45 metrekare arazi üzerinde  basit nitelikte hobi bahçesi olarak kullanılan alanlar bulunmakla birlikte bu alan TOKİ evleri planlanırken imar planında ağaçlandırma alanı olarak belirlenmişti.

Muhammen bedeli 3 milyon 52 bin 241,60 TL olan 38 bin153,02 metrekarelik ve imar planında ağaçlandırma alanı olarak görülen taşınmaz üzerinde bir adet tek katlı kamu yapısı, çocuk parkı ve futbol sahası bulunuyor.

AĞAÇLANDIRILACAK ALAN NİÇİN SATIŞA ÇIKAR?

Önceki gün İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş’ın TOKİ’de basın toplantısı düzenleyerek satış işlemini protesto etmesinin ardından bir tepki de Uşak Mimarlar Odası’ndan geldi.

Uşak Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Çağlar Samancı yazılı olarak yaptığı açıklamada:

“TOKİ tarafından satışa çıkarılan parseller mimarlar odası Uşak temsilciliği tarafından dikkatle takip edilmektedir. Uşak Merkez Kuyucak mahallesinde bulunan 38.153.02 m2 alanlı Ağaçlandırılacak alanın imara açılması durumunda mimarlar odasının gerekli yasal girişimlerde bulunacağı Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

1) Ağaçlandırılacak alan neden satılır?

2) Ağaçlandırılacak alanı kim neden alır?

3) TOKİ her hangi bir faaliyette bulunmayacak ise Uşak halkına iade yerine neden satış yapar?

Ağaçlandırılacak alana talip olan var ise bina değil ağaç dikebileceğini bilmeli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler