Uşak Gündem’in duyurduğu kaçak inşaat belediye meclisinde gündem oldu

Uşak Belediye Meclisi Kasım Ayı ilk Olağan Toplantısında, Uşak kamuoyuna ilk olarak Uşak Gündem İnternet Haber Sitesi olarak bizim duyurduğumuz; “Şehrin göbeğine göz göre göre kaçak kat yapıyorlar” haberi görüşüldü.
Uşak Gündem’in duyurduğu kaçak inşaat belediye meclisinde gündem oldu

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yasin Yavuz, Uşak Belediye ve Belediye Meclisi Başkanı Mehmet Çakın’a kaçak inşaatın akıbetini sordu. Başkan Çakın da kentin neresinde olursa olsun kaçak inşaata göz yummayacaklarını ve yasalar bu konuda ne diyorsa yerine getireceklerini söyledi.

“En merkezi yerde nasıl kaçak inşaat yapılıyor?”

İYİ Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yasin Yavuz; “Atapark civarında kaçak inşaat olayı fazlalaştı. Bildiğiniz gibi daha öncede aynı bölgede başka bir yer için sizinle konuşmuştuk. Burası, Uşak’ın en merkezi yeri. En merkezi yerde dükkânın üzerine kaçak olarak çelik direkler dikildi ve inşaat başladı. Bu durumu herkes görüyor. Bu olay ilk kez yerel bir internet haber sitesinde yayınlandı.

Aynı site; ertesi gün; “Bizim haberimizden sonra mühürlendi” diye tekrar bir haber paylaştı. Şimdi aklımıza takılan 2 konu var.

Birinci konu: Kaçak inşaata müdahale için niye bu kadar geç kalındı?

İkinci konu: “Bu hali ile kalacak mı? Orada bir yıkım ve söküm işlemi yapılacak mı? Şeklinde sordu.

“Şehrin neresinde olursa olsun kaçak inşaata göz yummayacağız”

Yavuz’a cevap veren Başkan Çakın; “Geç kalındı ifadesini kabul etmiyoruz. Biliyorsunuz 28 Ekim Cuma öğleden sonra ve 29 Ekim Cumartesi tatildi. Haberin çıkış tarihini bilmiyorum. Ama her zaman olduğu gibi İmar Müdürlüğümüz ekipleri ilk mesai günü olan 31 Ekim Pazartesi günü inşaat alanına giderek gereken yasal işlemi yaptılar.

Şehrin göz önünde ya da en kenar mahallesinde şikayet gelince ne yapılması gerekiyorsa o yapıldı. Bu işlemi yapan insanlarla şifahi olarak görüştü ve yasal işlem yapılacağını söyledi. Pazartesi günü de gidildi ve yasal işlem yapıldı.

Bundan sonraki süreçte de daha önceden yasa, yönetmelik nasıl işliyorsa burada da aynı şekilde devam edecektir.

Biz, o demirlerin sökülmesi için gerekli uyarı ve yasal işlemleri yaptık. Verilen süre dolduğunda sökmemişse yine yasalar ne diyorsa onu uygularız” ifadesini kullandı.

https://www.usakgundem.com/guncel/sehrin-gobegine-goz-gore-gore-kacak-kat-yapiyorlar-h10801.html

https://www.usakgundem.com/guncel/sehrin-gobegine-goz-gore-gore-kacak-kat-yapiyorlar-h10801.html

(SALİH KILINÇ / HABER)