Uşak Büro Memur-Sen üyeleri karalar bağladı

Büro Memur Sen Uşak Şube üyeleri bugün karalara büründü.
Uşak Büro Memur-Sen üyeleri karalar bağladı

Büro Memur Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş, “Bıçak kemiğe dayandı, SGK çalışanları karaları bağladı” diyerek Sosyal Güvenlik haftası boyunca iş bırakma da dahil eylemlerinin süreceğini açıkladı.

İçerisinde bulunduğumuz 16 – 20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası’nda; çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi talepleriyle Büro Memur Sen Genel Merkezi tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak bir dizi eylem kararı alındığı açıklanmıştı.

Dün bir basın açıklamasıyla eylemlere başlayan Büro Memur Sen Uşak Şube Başkanı Osman Savaş ve sendika üyeleri bugün de siyah giysilerle çalışarak kamuoyunun dikkatini yaşadıkları sorunlara çekmeye çalıştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Savaş, “Büro Memur-Sen, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, görevde yükselme, kadro, fazla mesai, tazminatlar, 3600 ve ikramiye gibi konularda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi talebi ile Sosyal Güvenlik Haftası süresince eylem yapma kararı almıştı. Uşak şube olarak bizde dün basın açıklaması yaptık. Üyelerimiz bugün de işyerine karalar bağlayarak geldi. Genel merkezimizin belirlediği takvim gereği, SGK’ya çalışanların beklentileri ile ilgili dilekçe verme, işe 2 saat geç gitme ve 2 saat erken çıkma, 4 saat iş bırakma gibi eylemler yapacağız” dedi.

“Hakkımızı alıncaya kadar eylemlerimiz sürecektir”

Savaş, eylem yapma nedenlerini de şöyle açıkladı: “Yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet veren SGK’da, büyük fedakârlıklarla çalışan personel emeğinin karşılığını ne yazık ki alamamaktadır. Maaşı düşük de olsa geçmişte aldığı fazla mesai ücreti, ikramiye, performans ödemesi ve havuz parası gibi ek gelirlerle ayakta kalabilen memurlar, 666 Sayılı Kanun Hükmünde kararname ile bu haklarını kaybetmiş, emeğinin karşılığını almaktan uzaklaştırılmıştır. Bu nedenle; 16-20 Mayıs tarihlerinde kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında çalışma şartlarının iyileştirilmesi, görevde yükselme, kadro, fazla mesai, tazminatlar, 3600 ve ikramiye gibi konularda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi maksadıyla Büro Memur-Sen olarak eylem kararı almış bulunmaktayız.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler