Uşak Belediyesi paylaştı! Nikah işlemleri için gerekli belgeler nedir?

Uşak Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden evlenecek çiftler için birtakım bilgiler paylaştı. Bu kapsamda nikah işlemleri için gerekli olan belgeleri açıklayan Uşak Belediyesi, detayları da belirtti.
Uşak Belediyesi paylaştı! Nikah işlemleri için gerekli belgeler nedir?

Evlilik hazırlığı yapan çiftlerin çeşitli soru işaretleri bulunuyor. Bunların arasında ise en merak edilen konulardan biri resmi nikah işlemleri olarak gündeme gelirken Uşak Belediyesi, çiftlerin soru işaretlerini giderecek bir duyuru yayımladı. Resmi nikah başvurusunun nasıl yapılacağından, nikah için gerekli belgeler ve nikah işlemlerinin kaç gün sürdüğüne ilişkin soruların yanıtları Uşak Belediyesi'nin duyurusu ile belli oldu.

NİKAH İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Uşak Belediyesi'nin resmi internet sştesi üzerinden paylaştığı bilgiler doğrultusunda nikah işlemleri için gerekli belgeler sıralandı. Evlenecek çiftlerin izlemeleri gereken süreç şu şekilde açıklandı;

  • İki kişinin de 4 adet vesikalık fotoğrafı (Son 6 ay içinde çekilmiş olmalı.)
  • T.C.Kimlik kartının aslı  (Resimsiz, soğuk damgasız, kimlik nosuz, yıpranmış ve on yılı geçmiş kimlikler kabul edilmez.)
  • Çiftlerin Müracaata birlikte gelmeleri zorunludur.

İlk başvuru sürecinde yapılması gerekenler ise;

  • Gerekli belgeleri tamamlayan çiftler Evlendirme Memurluğu'na başvuru yapmalıdır. Başvurusu kabul edilen çiftlere Sağlık Raporu Formu düzenlenerek bağlı bulundukları Aile Hekimlerinden birine yönlendirilerek Sağlık Raporu Formları aile hekimliği tarafından gerekli testler yapıldıktan sonra onay almalıdır. Tüm işlemleri bittikten sonra ise nikah günü verilmektedir.
  • Bu kapsamda bir de not paylaşan Uşak Belediyesi ''Sağlık Ocakları saat 11.00 den sonra kan tahlili yapmamaktadır.' ifadelerine yer verdi. 

Başvuruda dikkat edilmesi gerekenleri paylaşan Uşak Belediyesi; ''Belediye hizmet bölgesi dışında ikamet ettiği halde Belediyemizde nikah kıydırmak isteyen çiftler, ikamet ettikleri yerin Evlendirme Memurluğuna birlikte başvuruda bulunup Evlenme İzin Belgesi almaları durumunda nikah işlemleri Belediyemizde yapılabilecektir. Evlenecek çiftlerin Belediyemiz Evlendirme Memurluğuna birlikte müracaat etmeleri zorunludur. Evlenme başvurusu vekil olarak atanan kişi tarafından da yapılabilir. Bunun için vekâletname düzenlenmesi ve bu vekaletnamede vekâlet veren ile vekili ve evleneceği kişinin tam kimlikleri ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğunun açıkça belirtilmesi şarttır. Müracaat sırasında taraflar fotoğraflı T.C. Kimlik kartlarını göstermek zorundadır. Fotoğraflı Kimlik Kartı gösterilmediği takdirde müracaat kabul edilmeyecektir. Önceki soyadını kullanmak isteyen kadınlar müracaat sırasında taleplerini bildirmelidirler. Nikah saatinde 18 yaşını doldurmuş, yanında T.C. kimlik kartı bulunan en az iki şahit hazır bulunmalıdır. Nikah şahidi olabilmek için: reşit, ayırt etme gücüne sahip olmak ve şahitliğini yaptığı kişiyi tanımak şarttır.'' ifadelerine yer verdi. 

Uşak Belediyesi Nikah Dairesi Adresi;

Cumhuriyet Mah. Atatürk Meydanı No:49 Merkez/Uşak

Telefon: 0276 227 51 63 Dahili numara:622“

İlgili Haberler