Üniversitelerde vize ve final sınavları online mı olacak?

Meydana gelen depremin ardından birçok karar alındı. Deprem bölgesinde birçok yurt hasar görürken 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin uzaktan devam edilmesine karar verildi.
Üniversitelerde vize ve final sınavları online mı olacak?

Merkez üssü Kahramanmaraş olan asrın felaketi olarak adlanırılan depremin üstünden 12 gün geçti. Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları 12. günde de devam ederken ekipler çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli deprem çevre 10 ilde etkisini gösterirken çevre illerde de büyük bir yıkım meydana geldi. 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem binaların enkaza dönmesine neden olurken binlerce vatandaş enkaz altında kaldı. Enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışamları devam ederken 38 bini geçik kişi hayatını kaybetti. 100 bini geçkin vatandaşın yaralandığı deprem Türkiye'yi derinden yaralarken deprem bölgesi için yardım kampanyaları düzenlendi. 

ÜNİVERSİTE SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

Meydana gelen depremin ardından birçok karar alındı. Deprem bölgesinde birçok yurt hasar görürken 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin uzaktan devam edilmesine karar verildi. Pandemi döneminde de milyonlarca öğrenci evden eğitime devam ederken meydana gelen deprem nedeniyle okulların çevrimiçi olması kararı verildi. Özellikle de depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını giderebilmesi amacıyla KYK yurtlarına yerleştirilmelerine karar verilirken evi yıkılan vatandaşlar çevre illerdeki KYK yurtlarına yerleştirildi. 

Türkiye'yi derinden sarsan deprem nedeniyle bahar döneminde öğrencilerin eğitimlerine online olarak olarak katılacağı duyurusu yapıldı. Kahramanmaraş ve çevre illerinde meydana gelen depremin ardından evi yıkılan binlerce depremzedenin çevre illerde KYK yurtlarına yerleştirilmesinin ardından binlerce üniversite öğrencisi için eğitimin bahar döneminde online şekilde devam edeceği belirtildi. 2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı uzaktan eğitim yoluyla tamamlayacak olan öğrencilerin en çok merak ettiği konular arasında ise Üniversitelerde vize ve final sınavları online olup olmayacağı oldu. Peki üniversitelerde sınav ne şekilde olacak? Online eğitimde sınav yüzyüze mi online mı yapılacak? İşte detaylar...

UZAKTAN EĞİTİMDE SINAVLAR ONLİNE MI?

Depremin meydana gelmesinin ardından binlerce öğrenci KYK yurtlarını boşaltarak memleketlerine geri dönerken uzaktan eğitim kararının alınmasının ardından sınavların ne şekilde yapılacağı araştırılmaya başlandı. Deprem sonrası YÖK tarafından alınan uzaktan eğitim kararının ardından binlerce öğrenci birçok detayı araştırmaya devam ederken YÖK açıklamasında önümüzdeki günlerde detayların açıklanacağı bilgisine yer verdi. Üniversite sınavı, uygulamalı dersler hakkında YÖK tarafından bilgi geldiğinde anında haberdar olmak için usakgundem.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

İlgili Haberler