AÖF sınavı online mı yapılacak?

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra ülkede olağanüstü hal ilan edildi. Hal böyle olunca çoğu program ileri bir tarihe ertelendi. AÖF sınavları da ertelendi fakat henüz hangi tarihte yapılacağı ile ilgili net bir bilgi bulunmamakta. Peki AÖF sınavları yüz yüze mi yoksa online mı yapılacak?
AÖF sınavı online mı yapılacak?

AÖF sınavı online mı yapılacak?: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi finalleri ile ilgili sınavların nasıl yapılacağıl adaylar tarafından merak ediliyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra sınav tarihlerinde değişikliğe gidildi. Fakat yeni sınav tarihleri henüz açıklanmadı. AÖF sınavının yüz yüze mi yoksa online mı yapılacağı sınava girecek adaylar tarafından merak ediliyor. Peki 2023 AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman olacak? Online mı yoksa yüz yüze mi olacak?

2023 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınav tarihleri Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra ertelendi. Yeni tarihler ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Sınava girecek vatandaşlar tarafınan bahar dönemi sınavlarının ne zaman yapılacağı merak edilirken bir de online olup olmayacağı da merak konusu oldu.

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI OLACAK?

Geçtiğimiz yıllarda pandemi sorunundan kaynaklı adaylar online sınav sistemine tabi tutulmuşlardı. Sınava girecek öğrenciler tarafından bahar döneminde gerçekleştirilecek olan sınavların online olup olmayacağı merak ediliyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarının online olup olmadığı ile ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde okuyan öğrenciler kendi yaşadıkları şehirlerde bu sınavlara katılabiliyorlar.

Fakat 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremden etkilenen 11 ilde hayat durma noktasında. Bu nedenle açıköğretim sınavları ertelendi. Sınavların ne zaman yapılacağı henüz net değil. Online mı yüz yüze mi gerçekleşeği hakkında da henüz bir bilgi bulunmuyor. Bu konuda açıklama yapılır yapılmaz paylaşılacaktır. 

ONLİNE SINAV SİSTEMİ NASIL?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi okul online yapıldığında test soruları ile karşı karşıya kalıyorlar. Tıpkı yüz yüze sınavlarda olduğu gibi. Her dersten 20 soru çözülmesi gerekmektedir. Ayrıca bu soruların cevaplanması için ise 30 dakika süre tanınmaktadır. Ders geçme notu ise 35 olarak belirlenmiştir. Her ders için bu geçme notu esas alınmaktadır. 

İlgili Haberler