THY depremzedeler için iş imkanını duyurdu! 1000 aile için Kabin memuru alımları ilan edildi

Türk Hava Yolları tarafından yapılan son açıklama ile birlikte depremzedelere ilerleyen süreçte iş imkanı tanınacağı resmen duyuruldu.
THY depremzedeler için iş imkanını duyurdu! 1000 aile için Kabin memuru alımları ilan edildi

Depremin ilk gününden bu yana depremzedeler için yaptığı yardımlar ile gündeme gelen Türk Hava Yolları yayımladığı duyuru ile birlikte depremzedelere konut imkanının tanınacağı öğrenilmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından depremzedelere tanınacak olan bu konut imkanının ardından ailelerden birer kişiye de iş imkanı verileceği duyuruldu. Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin yaşanmasının ardından pek çok yardımın yapılmasının ardından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat tarafından gerçekleştirilen açıklama ile birlikte depremzede vatandşlara şirket tarafından iş imkanının da sağlanacağı öğrenildi. 

1000 AİLEDEN BİR KİŞİYE İŞ İMKANI VERİLECEK! 

Konu ile ilgili Bolat tarafından yapılan açıklama ile birlikte deprem bölgesindeki 1000 aileden birer kişiye şirket olarak iş imkanı tanınacağı ifade edildi. Bolat tarafından yapılan açıklamaya göre iş imkanı hakkında gerçekleştirilen projenin detaylarına “Türk Hava Yolları olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda deprem bölgesinde 1000 konutluk Türk Hava Yolları Mahallesi projesi için çalışmalara devam ediyoruz. 75 milyon dolarlık bu bağışımızın yanında yeni bir proje müjdesi vermek istiyorum. Deprem bölgesinde afetten etkilenen 1000 aileden birer kişiye Türk Hava Yolları ve İştirak şirketlerinde iş imkanı sunacağız. Her yıl ihtiyacımıza binaen istihdam ettiğimiz çalışma arkadaşlarımızı, bu bölgelerden başvuran vatandaşlarımıza öncelik vererek istihdam edeceğiz. Kabin memurluğuna alacağımız arkadaşlarımıza da üç ay İngilizce eğitimini ücretsiz vererek, pozitif ayrımcılık yapacağız. Bunun gibi detayları olgunlaştırarak kısa zamanda resmi olarak ilan edeceğiz" şeklinde yapılan açıklama ile ifade edildi. 

"BEN DE VARIM"

Bunun yanı sıra da depremzede vatandaşlarımız iş imkanını artırmak ve de istihdam sağlanmak için Hizmet İhracat Birliklerine üye olan kişilerin "ben de varım" diyerek bu şekilde bir iş imkanı yaratılmasını istedi. Konu hakkında “Onların da bu taşın altına el koyacaklarını biliyorum. Bu sene üstün gayretle ülkemize 85 milyar dolar getirerek hizmet ihracatında rekorlara imza atan HİB’e üye arkadaşlarımın her birinin de bu seferberlikte ‘ben de varım’ diyeceğine ve kendi işletmelerine uygun istihdam projelerini kısa zamanda ilan edeceklerine inanıyorum" şeklinde konu hakkında düşüncelerini de ifade etti. 

İlgili Haberler