2023 THY kabin memuru alım başvuruları ne zaman başlıyor? Şartları neler?

THY tarafından yapılan alım açıklamasının ardından vatandaşlar Kabin Memuru kadrosunda yapılacak olan alım ile ilgili detayları merak ediyor.
2023 THY kabin memuru alım başvuruları ne zaman başlıyor? Şartları neler?

2023 THY kabin memuru alım başvuruları ne zaman başlıyor? Şartları neler?: Türk Hava Yolları (THY) Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından alım depremzede vatandaşlar için alım ilanını yayınladı. Buna göre depremden etkilenen 1000 aileden birer kişiye iş imkanı sunulacağını açıkladı. Peki bu başvurular ne zaman başlayacak? Başvuru şartları neler?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından depremzede vatandaşlardan 1000 aileden bir kişiye iş imkanı sunulacağını açıklmıştı. Bu açıklamanın ardından THY 2 bin 600 Kabin Memuru alımı da gündeme geldi. 

TÜRK HAVA YOLLARI 2 BİN 600 KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

THY Genel Müdür Bilal Ekşi tarafından alımı yapılacak olan Kabin Memuru kadrosu için şu açıklamalarda bulundu;

“2003'te bizim kabin memuru sayımız bin 579'du. 2022'ye geldiğimizde 8 kat büyüyerek 12 bin 841 kabin memurumuz var, halihazırda çalışan. Önemli bir rakam vereyim, biz 2023 yılında 2 bin 600 yeni kabin memuru alacağız. 2003'te 651 pilotumuz varken, bu yaklaşık 9 kat büyüyerek 5 bin 793'e erişti. Bin 200 yeni pilot arkadaşımızı da bünyemize katacağız. Yani neredeyse 2003'teki Türk Hava Yolları ölçeğinde büyüyoruz. " dedi.

Bu açıklamaların ardından ise başvurular ve detayları ile ilglili henüz resmi bir açıklamada bulunulmadı. Bu konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılır yapılmaz haber sitemizde paylaşacağız. Uşak Gündem haber sitesini takip ederek güncel haberlerden anında haberdar olun. 

İlgili Haberler