Tarihi bina Uşak Mimarlık Merkezi oluyor

Uşak Mimarlar Odası tarafından alınan tarihi bina bundan sonra Uşak Mimarlık Merkezi olarak hizmet verecek.
Tarihi bina Uşak Mimarlık Merkezi oluyor

Aybey Mahallesi Yurt Sokakta Kurşunlu Camisi karşısında bulunan ve 2 ay önce satın alınan tarihi yapıda Uşak Mimarlar Odası üyeleri bir araya geldi. Mimarlar binayı inceleyerek Oda Başkanı Mimar Çağlar Samancı ile fikir alış verişinde bulundu.

Yeni aldıkları tarihi yapı hakkında bilgi veren Başkan Çağlar Samancı, ““Yaklaşık 2 ay önce bu binayı almak için girişimlerde bulunduk. Genel merkezimiz ve İzmir Şubemizin katkılarıyla izin çıktı ve bu tarihi binayı satın aldık. Basit bir temizlik yaptık.

Restorasyon çalışmaları başlamadan önce odamız üyesi mimar arkadaşların binayı görmesi ve restoran çalışmaları öncesi fikirlerini almak adına burada bir toplantı düzenledik” dedi.

Oda olarak binayı bundan sonra “Uşak Mimarlık Merkezi” olarak kullanacaklarını kaydeden Samancı; “Bu tarihi binayı Uşak Mimarlık Merkezi olarak kullanmayı düşünüyoruz. Belediye İşhanı’nda bulunan mevcut binamızı sattıktan sonra tüm yoğunluğumuzu buraya vereceğiz. Mimar meslektaşlarımızın zaman geçireceği, yerler yapmak istiyoruz. Arka tarafını kafeterya, bir odasını da kütüphane ve mimarlarımızın rahatla çalışacağı alanlar yapmak istiyoruz.

Ayrıca Uşak Mimarlar Odası olarak kentimiz Uşak’ın bir tarihi değerini koruduğumuz için de çok mutlu olduğumu belirtmek isterim” ifadesini kullandı.

Uşak’ın en eski mimarlarından olan ve aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Uşak Şube Başkanlığı görevini de yürüten Mimar İsmail Soyöz, günün anısına Başkan Samancı’ya bir plaket verdi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler