UTSO geri dönüşüm işletmelerinin önünü açacak rapor hazırladı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından hazırlanan raporun, işletmelerin üretimini bir adım öteye taşımasının önü açacağı, sektörel dönüşüme ve dolayısıyla bölgede oluşacak katma değerin artırılmasına katkı sağlanacağı açıklandı.
UTSO geri dönüşüm işletmelerinin önünü açacak rapor hazırladı

UTSO sosyal medya sayfasından yapılan açıklamada, proje ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Geri dönüşüm sektörünün gelişimi, ihracat ve istihdam oranının artışı için bir dizi çalışma ortaya koyan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, sektörü bir adım öteye taşıyacak olan “Örme Kumaş Tesisi” için ön fizibilite raporunu yayınladı.

18 bin 616 kişinin istihdam edildiği, Uşak ili ekonomisine büyük oranda girdi sağlayan tekstil geri dönüşüm rejenere sektöründe, üretilen ürünlerin katma değerinin daha yüksek olması için çalışmalar yürüten UTSO, örme kumaş için bir fizibilite çalışması hazırladı.

Zafer Kalkınma Ajansı destekleri ile yapılan çalışmanın temel amacı, ildeki rejenere iplik üretiminde oluşan uzun yıllara dayalı tecrübe ve mevcut üretim altyapısının değerlendirilerek, hammadde üretiminden ara mal üretimine geçişin sağlanmasıdır. Raporda insan kaynaklarından, satış ve pazarlamaya, yatırım maliyetlerinden üretim maliyetlerine kadar birçok faktörün ele alınması sonucu, örme tesisi için gerekli olan yatırım miktarı ve yatırımın geri dönüşüm süresi ortaya çıkarılmıştır.

Rapor, işletmelerin üretimini bir adım öteye taşımasının önü açacak, sektörel dönüşüme ve dolayısıyla bölgede oluşacak katma değerin artırılmasına katkı sağlanacaktır. Yerel kalkınmanın sağlanmasına uzun vadede etki yapmak için oluşturulmuş bu çalışma raporu, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi S. Selim Kandemir aracılığıyla bakanlık düzeyinde paylaşılarak, sektördeki dönüşüme yönelik teşvik sağlanması için de çalışmalar yapılacaktır.

Rapora https://usaktso.org/orme.html adresinden ulaşabilirsiniz.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler