Talip Geylan'dan promosyon tepkisi! Bakanlık buna dur demeli

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bankaların müşterileri için sunduğu promosyon fırsatına dikkati çekerek tepki gösterdi.
Talip Geylan'dan promosyon tepkisi! Bakanlık buna dur demeli

Talip Geylan'dan promosyon tepkisi! Bakanlık buna dur demeli - Türk Eğitim-Sen Başkanı Talip Geylan, bankalarla maaşlarını almak üzere anlaşma yapan emekli ya da kurumlarla ilgili dikkati çeken bir açıklama yaptı. Bankaların müşterileri için sağladığı promosyon kampanyalarına değinen Başkan Geylan, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. 

''MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BU CÜRETKARLIĞA 'DUR' DEMELİ''

Kamu çalışanları için ödenen banka promosyonlarına değinen Geylan,Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm çalışanları adına bankalarla muhatap olması ve hak kaybına engel olması gerektiğini söyledi.

Geylan'ın konuya ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada ise ''Kamu çalışanlarının maaşlarından yıllardır fahiş kar elde eden bankaların son aylarda takındığı tutum kabul edilemez. Bankalar, adeta bir rant ittifakı kurmuşçasına emek sömürüsü yapmaktadırlar. Durum öylesine bir seviyeye ulaşmıştır ki; bankalar, emeklilere verdikleri miktarların bile altında promosyon teklifleriyle memurlarımızla alay etmektedirler. Örneğin, Sinop’ta bir ilçemizde teklif edilen promosyon miktarı sadece 900 TL’dir. Batman’da üç ilçe için ortak yapılan teklif yalnız 7 bin TL’dir. Amasya Suluova’da 3 yıl için yapılan teklif 9 bin TL’den ibarettir. Bankalar, cüretlerini o kadar abarttılar ki, bir kamu bankasının Van Bölge Müdürü, randevu verdiği halde Hakkari’den gelen ve il milli eğitim müdür yardımcısı ve sendika temsilcilerinin bulunduğu heyetle görüşme yapmaya dahi tenezzül etmemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı bu cüretkarlığa 'dur' demelidir. Bankaların, 1 milyonun üzerinde çalışanı olan bir kuruma karşı seviyeli şekilde muhatap olmasını sağlamalıdır. Bakanlık, tüm çalışanları adına bankalarla muhatap olmalı ve meslektaşlarımızın hak kaybına engel olmalıdır.'' ifadeleri yer aldı. 

İlgili Haberler