SSK Evlerindeki Milyonluk Kıyak iddiaları yargıya taşınıyor

Uşak Gündem İnternet Haber sitesi olarak ilk kez tarafımızdan duyurulan; “SSK Evlerinde Milyonluk Kıyak” iddiaları yargıya taşınıyor.
SSK Evlerindeki Milyonluk Kıyak iddiaları yargıya taşınıyor

SALİH KILINÇ / İddiaların sahibi İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, teşkilatının ilgili organları ile görüşerek kıyak inşaat konusunu yargıya taşımak istediğini açıkladı.

Öte yandan Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği de konu ile ilgili harekete geçti. Temsilciliğe konu ile ilgili gelen yoğun şikâyetler üzerine Başkan Çağlar Samancı imzası ile Tapu ve Kadastro Uşak İl Müdürlüğüne yazılı olarak, üzerinde bina olan yerin neye göre boş arsaya çevrildiği soruldu.

BELEDİYE KADASTRO VE LİHKAB ÜÇGENİ İŞİ ÜÇ GÜNDE BİTİRDİ

Yaptığı basın açıklaması ile gündem yaratan Savaş, “Burada Uşak Belediyesi kendisine yandaş gördüğü bir şirkete her türlü kolaylığı göstererek, çok katlı bina yapımına izin veren yasa ve yönetmeliklerin belirlediği 31 Temmuz tarihine kadar  ruhsat olması için 3 gün içerisinde üzerinde koca iki eski SSK evi olan binayı boş arsaya çevirmiştir.

Uşak inşaat sektöründe bulunan diğer unsurlar, bir ruhsat için aylarca beklerken, DEVA inşaata tanınan bu kıyağın nedeni nedir?

Onu da hemen söyleyeyim. ortakları MUSİAD Uşak Şube Başkanı İbrahim Yıldırım ve AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Şemen olan DEVA İnşaat burada çok katlı bina yapmak istemektedir. Bunun içinde son tarih yasa ve bizzat Uşak Belediye Meclisinin almış olduğu karara göre 31 Temmuz 2020 dir. Bu firmanın normal prosedürler uygulandığı takdirde bir hafta içerisinde burada yasal mevzuata uygun şekilde ruhsat alması mümkün değildir.

İşin rant boyutu da vardır. Burada niçin DEVA İnşaata ayrıcalık yapılarak 3 gün içerisinde bütün işlemleri tamamlaması sağlanmıştır? Cevabı çok basit. Eğer bu işlemler 31 Temmuz sonrası yapılmak istenseydi, devlet ve belediye payı olan yüzde 15 ilave inşaat için şirketin kasasından yaklaşık 20 milyon TL para çıkması gerekmektedir. Bu kıyak sayesinde bu para şirketin kasasında kaldığı gibi kamunun 20 Milyon lirayı aşan zararı olmuştur.

İşte bu zararı önlemek için konuyu İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı olarak yargıya taşımaya karar verdik. Konuyu İl Başkanım Sayın Şener Toköz ile görüştüm. Olayı partimizin hukukçuları ve teknik elamanlarının incelemesine kara verdik. Bu incelemeler sonrası hiç açık kapı bırakmadan yargıya başvurmak istiyoruz” dedi.

Savaş, “Burada kıyak geçen kamu kurumu sadece Uşak Belediyesi değil. Uşak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ve LİHKAB (!) gibi kurumlar da üzerinde henüz insanların bile tahliye etmediği koca iki bina varken üç günde nasıl boş arsa diyerek cins tahsisi yaptılar? Akıl alır gibi değil” ifadesini kullandı.

ŞİKAYETLER MİMARLAR ODASINI DA HAREKET GEÇİRDİ

Bir inşaat şirketine aleni bir şekilde yasaları da çiğneyerek iltimas yapıldığı ve 20 milyon TL’den fazla rant sağlandığı iddiaları Uşak inşaat sektöründe de şok etkisi ve öfke yarattı.

Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliğine sektörde yer alan onlarca insanın sözlü olarak şikayette bulunduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili temsilciliğin sosyal medya hesabında bir açıklmada bulunan Başkan Çağlar Samancı, “Son dönemde sosyal medya ve yerel medyada sıkça gündeme gelen Uşak ili, Merkez ilçesi, Cumhuriyet mahallesi, 4732 ada, yeni parseli 4 olan alan ile ilgili haberler ve imar uygulamaları odamızca takip edilmekte olup gerekli yasal girişimler yapılmaktadır” dedi.

Aynı paylaşımda Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğüne yazılmış, Başkan Çağlar Samancı imzalı, 10. 08. 2020 tarih ve 048 sayılı dilekçe ile üzerinde iki bina bulunan yerin neye göre boş arsa gösterildiği soruldu.

Lihkab nedir? LİHKAB, Lisanslı Harita Kadastro Bürosu'nun kısaltmasıdır. Lisanslı Harita Mühendisleri'nin kamu adına iş yaptığı özel bürolardır. Lisans, gerekli şartları bulunduran harita mühendislerinin, sınava tabi tutularak almaya hak kazandıkları kamu adına iş yapabilme yetkisi sunan belgedir.

İlgili Haberler