SSK Evlerinde Milyonluk Kıyak İddiası

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Belediyesinin yasaları çiğneyerek bazı müteahhitlerin haksız kazanç elde etmelerine göz yumduğunu iddia etti.
SSK Evlerinde Milyonluk Kıyak İddiası

HABER - SALİH KILINÇ / Savaş’ın iddialarına göre; Uşak Belediyesi, 3194 Sayılı İmar Yasasına eklenen ve dikey yapılaşmayı 31 Temmuz tarihinden itibaren engelleyen geçici maddeyi aşmak için var olan binayı 31 Temmuz tarihinden önce yıkılmış kabul etti ve ona göre işlemler yaptı. Ancak, bina 9 Ağustos tarihinde yıkıldı.

Savaş, bu usulsüzlük sonucu Uşak Belediyesi kasasına girmesi gereken milyonlarca liranın yandaş müteahhitlerin cebinde kaldığını ve kamu zararı oluştuğunu da sözlerine ekledi.

Deva İnşaat Şirketinin ortaklarının AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Şemen ve MUSİAD Uşak Şube Başkanı İbrahim Yıldırım olduğunu belirten Savaş, “Diğer müteahhitler neredeyse bir ay uğraştıktan sonra yıkım ruhsatı alırken, yandaş müteahhitlere yapılan bu kıyak manidardır” dedi.

ARSA GÖRÜNEN ALANDA BİNALAR VAR

Uşak’ta AK Parti’li Belediyenin yandaşlara yaptığı bu kıyağın tamamen usulsüz ve suç olduğunu belirten Savaş, “Uşak Cumhuriyet Mahallesi Atapark civarında bulunan eski SSK evlerine ait 2 bina AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Şemen ve MUSİAD Uşak Şube Başkanı İbrahim Yıldırım’ın ortak olduğu DEVA İnşaat tarafından satın alınmış ve bir günde birleştirme yapılarak 28 Temmuz tarihinde Kadastrodan üzerinde bina olduğu halde ‘arsa’ kaydı düşülmüştür” iddiasında bulundu.

Üzerinde iki bina olan arsanın kadastroda arsa gösterildikten sonraki süreç hakkında da açıklamalarda bulunan Savaş, “Bu işlemler yapılırken binada hala oturan insanlar vardı. Ama kayıtta arsa görünüyor. 9 Ağustos tarihinde burada yaptığım çekimlerde binaların hala yıkılmadığını tespit ettim

Binalar üzerindeyken arsada jeolojik etüt yapılmış. İnşaatla ilgili kime sordumsa bina olan bir arsada jeolojik etüt yapılarak zemin etüt raporu hazırlamayacağını söyledi. Kadastro ve LİHKAB jet gibi çalışarak binaları 2 günde arsaya çevirmiş.” ifadesini kullandı.

KAMUNUN MİLYONLARCA LİRASI MÜTEAAHİTLERİN CEBİNDE KALDI

Uşak’ta inşaat işleri ile uğraşan diğer müteahhit, inşaat mühendisi ve mimarların, Uşak Belediyesi tarafından yandaşlarına yapılan kıyaktan çok rahatsız olduğunu ve kendilerinin en basit bina yıkım işinde bile günlerce ruhsat alamamaktan yakındığını iddia eden Savaş, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Uşak Belediyesi mevcut binaları 31 Temmuz öncesi yıkılmış göstererek yandaş şirketin burada 8-10 katlı bina yapmasına ve usulsüz olarak milyonlarca lira kazanmasına neden olmakla kalmıyor. Kamunun parasını da müteahhitlerin cebinde bırakıyor.

Şöyle ki: Bu yandaş şirket bu alanda 31 Temmuz sonrası çok katlı bina yapmak istese, Uşak Belediyesine başvurması ve yasalara göre yüzde 70’ni belediyeye yatırması gerekirdi. Bu da söz konusu arsada yaklaşık 20 milyon TL para demektir.

Uşak Belediyesi bu inşaatla ilgili hem yasaları çiğnemiş hem de milyonlarca lira kamu zararına yol açmış olacaktır. Bu işlem derhal durdurulmalı ve Uşak’ta inşaat sektöründe diğer insanlara yasal olarak nasıl davranılıyorsa yandaş inşaat şirketlerine de aynı prosedürü uygulamalıdır. Lütfen yol yakınken bu yanlıştan dönün.”

Konu ile ilgili görüşlerini almak istediğimiz Uşak Belediyesi geriye dönerek herhangi bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler