Son dakika seçim tarihleri belli oldu! Erteleme konuşulurken tarih kesinleşti

Türkiye'de yaşanan iki büyük deprem sonrasında 6 Şubat 2023 Pazartesi günü sonrasında depremden etkilenen 11 ilde 3 aylığına OHAL ilan edilmişti.
Son dakika seçim tarihleri belli oldu! Erteleme konuşulurken tarih kesinleşti

Son dakika seçim tarihleri belli oldu! Erteleme konuşulurken tarih kesinleşti - Türkiye'de yaşanan iki büyük deprem sonrasında 6 Şubat 2023 Pazartesi günü sonrasında depremden etkilenen 11 ilde 3 aylığına OHAL ilan edilmişti. Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesinin ardından ülke geneli Milli Yas ilan edildi.

Ülke genelinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkilerken ardından gelen Hatay depremi de birlikte Türkiye'de birçok bölgede her yer tamamen yıkılırken, binlerce de can kaybı her geçen gün ve saat artmaya devam ediyor. Yaşanan can kaybı sayıları hızla artıyor.

Türkiye'de yaşanan bu faciaların hemen sonrasında etkiler halen sürmeye devam ederken ülke genelinde de deprem faciası öncesi 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de ne zaman olacağı araştırılmaya başlanmıştı. Deprem sonrasında ise Meclis'te ki çalışmalar durma noktasına gelirken Meclis'in açılış tarihi de 28 Şubat olarak belirlenmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'da beklenen 2023 seçimlerine dair de önemli açıklamalarda bulundu.

Elitaş tarafından Meclis gündeminde ele alınan konu başlıkları sıralanırken seçim ertelenecek mi sorularına dair de, "Seçimin ertelenmesi söz konusu değil" diyerek iddialara son noktayı koydu.

Seçim tarihinin Haziran ayında olması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa gereği aday olamayacak iken 14 Mayıs tarihinde erken seçim ile aday olabileceği daha önce ifade edilmişti. Seçimlerin yapılması ile birlikte deprem bölgelerinde de oy kullanmaya dair de ne olacağı ile ilgili soru işaretleri de yanıtlanıyor.

İlgili Haberler