Son dakika! Karadeniz'de gerilim dolu anlar! Rus savaş uçağı ABD'ye ait İHA ile çarpıştı

Karadeniz'de gergin anlar yaşandı. ABD Savunma Bakanlığı tarafından Rus savaş uçağının ABD'ye ait insansız hava aracına çarptığı açıklandı.
Son dakika! Karadeniz'de gerilim dolu anlar! Rus savaş uçağı ABD'ye ait İHA ile çarpıştı

Son dakika gelen habere göre ABD Savınma Bakanlığı iki Rus Su-27 uçağının Karadeniz'de ABD'ye ait olan İHA'yı taciz ettiğini ve uçaklardan birine çarptığını bildirdi. ABD'ye ait İHA'nın ise Uluslararası sulara düştüğü bakanlık tarafından açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklamalarda Karadeniz üzerinde yaşanan bu gerginlik için Rus savaş uçağının ABD insansız hava aracına çarptığı ve bu şekilde İHA'nın düştüğü açıklandı. İnsansız hava aracının uluslararası sulara düştüğü de yapılan açıklamalarda belirtildi. Söz konusu gerginliğin yaşandığı bölgenin ise Ukrayna cephesine yakın NATO aktivistinin yoğun olduğu bir bölge olarak tahmin edildi.

Karadeniz'de gerilim dolu anlar yaşandı. ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre iki Rus Su-27 uçağının Karadeniz'de ABD'ye ait İHA'yı taciz ettiğini ve uçaklardan birine çarptığı açıklandı. 

ULUSLARARASI HAVA SAHASINDA BİR RUS UÇAĞI TARAFINDAN VURULDU

Karadeniz'de yaşanan gerilim dolu dakiların ardından ABD ordu tarafından da açıklama geldi. Yaşanan bu olayı ABD ordusu pervasız olarak nitelendirerek kınadı.  ABD Hava Kuvvetleri'nin denizaşırı bölgelerinde bulunan ABD Hava Kuvvetleri Generali James Hecker ise yaşanan bu olay ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada;  "MQ-9 uçağımız, uluslararası hava sahasında rutin operasyonlar yürütürken, bir Rus uçağı tarafından durdurulup vuruldu." şeklinde ifadeler kullandı. 

OPERASYONLAR SÜRECEK

Yaşanan bu olayın ardından Başkan Joe Biden ise olaydan haberdar olduktan sonra Beyaz Saray Sözcüsü Kirby ile görüşmelerinin ardından ABD tarafından Karadeniz üzerindeki uçuş ve operasyonların devam edeceği yönünde açıklama yapıldı. 

İlgili Haberler