Son dakika! İsrail ordusundan Gazze'ye hava saldırısı

Son dakika haberine göre İsrail ordusu Gazze'ye hava harekatına başladı. Uçakların yoğun sesleri duyulmaya başladı.
Son dakika! İsrail ordusundan Gazze'ye hava saldırısı

Son dakika gelen habere göre İsrail ordusu Gazze'ye hava saldırısını başlattı. Lübnan'ın güneyinde İsrail savaş uçaklarının yoğun sesleri duyulmaya başlandı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine atılan roketlere ilişkin yapılan açıklamanın hemen ardından Lübnan'ın güneyinde İsrail'e ait olan savaş uçaklarının yoğun sesi duyulmaya başladı.

İSRAİL ORDUSUNUN HAVA HAREKETİ BAŞLADI 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yapmış olduğu açıklamanın ardından yaşanan bu gelişme olası bir saldırıyı takip etmek için başkent Beyrut'tan birçok gazeteci olay yerine geldi. Güneydeki Sur kentinin El- Kalayla beldesi civarısnda beklemeye devam ettiği ise öğrenilen bilgiler arasında yer aldı.

Netanyahu'nun yapmış olduğu güvenlik kabinesi toplantısı konuşmasının ardından Lübnan'ın güneyine savaş uçaklarının yoğun hareketi başladı. Hava hareketlerinin yoğun sesleri duyulmaya başladı. 

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E 30'DAN FAZLA ROKET ATILMIŞTI

Dün Lübnan'dan İsrail'e 30 dan fazla roket atıldı. Yaşanan bu gelişmenin ardından ise İsrail güvenlik kabinesi toplantısı gerleşti. Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant Lübnan'dan İsaril'e atılan roketlerin İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi ve diğer üst düzey güvenlik görevlileri ile farklı toplantılar yapılmıştı.

Yapılan bu toplantılar sonrasında İsrail ordusu Lübnan'dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde ise uyarı sirenlerinin yapıldığını bildirmişti. İsrail saldırıda 30'dan fazla roketin fırlatıldığını ve akşam saatlerinde Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine üç havan mermisi atıldığı açıklanmıştı.

İlgili Haberler