Sömestr tatili ne zaman bitiyor, uzadı mı?

Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenci ve veliler 6 Şubat'ta açılması planlanan okulların durumunu sorguluyor. ''15 tatil uzayacak mı?'' sorusu gündeme taşınırken gelişmeler belli oldu.
Sömestr tatili ne zaman bitiyor, uzadı mı?

Sömestr ne zaman bitiyor, uzadı mı? - 15 tatil olarak da adlandırılan sömetr tatili 6 Şubat Pazartesi günü itibariyle sona eriyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ''15 tatil uzadı mı, okullar ne zaman açılacak?'' sorularına yanıt arıyor. Öğrenciler ve veliler pazar günü itibariyle ''Yarıyıl tatili uzatıldı mı?'' sorusunu gündeme taşırken okulların durumuyla ilgili güncel bilgilere haberimizde yer verdik.

15 TATİL UZATILACAK MI?

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. İlk dönemin tamamlanması ile bilikte öğrenciler yarıyıl tatiline başladı. Yarıyıl tatili 23 Ocak'ta başlarken 3 Şubat tarihinde sona eren tatilin ardından 6 Şubat Pazartesi günü eğitime kaldığı yerden devam edilecek. Fakat yapılan hava durumu uyarılarının ardından olumsuz hava şartları nedeniyle ''15 tatil uzatılacak mı?'' sorusu merak konusu oldu. Öğrenciler okulların açılmasına 1 gün kala ''15 tatil uzadı mı, okullar ne zaman açılacak?'' sorularına yanıt arıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde 5 günlük hava durumu tahminlerini paylaşırken Prof. Dr. Orhan Şen'den 'İstanbul'da okullar tatil edilmeli' uyarısında bulundu. Beklenen kar yağışıyla ilgili tahminlerini paylaşan Prof. Dr. Şen, ''İstanbul'da hava tahmini yapmak çok zor bir iştir. Ama kar bu gece yüksek yerlere karla karışık yağmur yapar. Pazar günü öğleden sonra yükseklerden sonra aşağılara doğru iner. Pazartesi ve salı daha yoğun kar yağışı yapar. İstanbul gibi bir yere kar yağacak. Pazartesi günü 15 günlük aradan sonra okullar açılıyor. Bana göre pazartesi ve salı günü okulların 2 gün tatil edilmesi lazım. Sıcaklık bariz şekilde düşüyor. Bu düşüş önemlidir. Yere yağan karın birikmesi demektir. Riski yönetmemiz lazım. Kış lastiği yoksa araçlarda dışarı çıkmayalım. Yollara solüsyon dökelim. Okulları tatil edelim. O kadar servis aracının yollara çıkması zor olacak."dedi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

23 Ocak'ta başlayan 15 tatil hafta sonu tatilinin ardından 6 Şubat  Pazartesi günü, 2022-2023 Eğitim yılının ikinci dönemi başlayacak. Valilikler tarafından yapılacak açıklamalar ile okullaarın tatil olup olmadığı belli olacak.
 

İlgili Haberler