SMA Tip 1 hastası Asel bebek için Valilik izinli yardım hesabı açıldı

Yaşaması için zamanla yarışan 3 yaşındaki Asel bebeğin tedavisinde kullanılmak üzere Uşak Valiliği tarafından yardım hesabı açıldı.
SMA Tip 1 hastası Asel bebek için Valilik izinli yardım hesabı açıldı

Baba Rıfat Dinç adına açılan valilik onaylı TR61 0006 40000013 7400 2527 79  iban no’lu yardım hesabının 1 yıl süreli olduğu, yardımseverlerin bu hesaba yardımlarını yatırarak küçük Asel’in yaşamasına katkıda bulunabilecekleri belirtildi.

ZAMANI AZALDI KİLO ALIRSA ÖLEBİLİR

Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde yaşayan Asel Bebek ölümcül kas hastalığı olan SMA Tip 1 hastası. 3 aylıkken bütün hareketlerini kaybetti ve SMA teşhisi konuldu. Şuan 3 yaşında. İkiz olarak dünyaya gelmişti ve ikiz kız kardeşi Alya da SMA Tip 1 hastasıydı. Maalesef kardeşi bu hastalıkla sadece 7 ay savaşabildi ve daha bebekken vefat etti. Asel de hayatını cihazlara bağlı olarak sürdürüyor. Yutamadığı için ng ile besleniyor. Solunum cihazına bağlanmadan önce çok severek yediği çikolataları yiyememen dışında eğer sadece iki kilo daha alırsa çok kısa bir zaman içinde hayatını kaybedebilir ya da kilo almaması için yeterli beslenemediğinden dolayı hayata tutunamayabilir...

 İyileşebilmesi için acilen Zolgensma tedavisine ihtiyacı var. Bu tedaviyi alabilmesi için maksimum 13,5 kilo olması gerekiyor ancak Asel şuan 11 kiloyu geçti bile, yani yaşaması için çok kısa bir zamanı kaldı.

Daha önce bir çok SMA'lı bebek *Gönüllüler* sayesinde tedavisine kavuştu. Sizlerin sayesinde Asel de tedavisine kavuşabilir. Asel'in bu zorlu sürecinde siz de bir *Asel Bebek Gönüllüsü* olarak, minik kızımızın sesine ses nefesine nefes olur musunuz? Artık sosyal medyanın da kullanımıyla çok da yorulmaksızın bir kişi bin kapı açabiliyor. Bir canı kurtarabilmek adına elimizi çabuk tutmanıza acil olarak ihtiyaç var.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler