Skoda modellerinde yenilik! Artık yeni modellerde akıllı ızgara kullanılacak

Skoda yeni özelliğini test ediyor. Artık yeni Skoda modellerinde yayaları korumak adına akıllı ızgara kullanılacak.
Skoda modellerinde yenilik! Artık yeni modellerde akıllı ızgara kullanılacak

Çek otomobil üreticisi Skoda yolculuğu daha güvenli hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Skoda tarafından yapılan açıklamaya göre artık yeni modellerde akıllı ızgara özelliği eklenecek. Peki bu yeni teknolojinin özelliği nedir? İşte bu sorunun yanıtı haberimizin devamında yer alıyor.

ADAS sistemlerinin kademeli olarak daha fazla sürüş görevi üstlenmesi sonucunda otomobil üreticileri araçların yayalar ve diğer yol kullanıcıları tarafından etkili ve güvenli bir şekilde yürütülmesi açısından çalışmalara devam ediliyor. Buna göre Skoda ise Enyaq iV için yayalara aracın önünde karşıdan karşıya geçerlerken güvenli olup olmadığını gösteren yeni ışıklı ızgara eklenecek.

YENİ SKODA MODELLERİNE YAYALAR İÇİN YENİ ÖZELLİK EKLENECEK

Bu sistem Enyaq iV’nin arkadan aydınlatmalı Crytal Face ızgarasını LED şerit tutuculara sahip yeni bir gövdeyle değiştirmektedir. Peki bu özellik nasıl aktive olacak. İşte detaylar.

Araba yaya geçidine yaklaştığı zaman karşıdan karşıya geçmek için bekleyen vatandaşları önceden tespit ederek uyarabilecek. Daha sonra ise karşıya geçmenin güvenli olduğunu söylemek için ise yeşil oklar görünmektedir.

Bu sayede yayaların güvenli sağlanmış olacak. Kazaları azaltması kaçınılmaz olacak. Test aşamasında olan bu özellikte yeşil oklar ve yeşil bir kişi ile artı bir uyarı üçgeni yer almaktadır. Bunlar ise yaygın olarak kullanılan ve bilinen semboller olarak karşımıza çıkmaktadır.

İlgili Haberler