Sivaslılı kadınlar bundan sonra Uşak Halısı dokuyacak

Meslek edindirme kapsamında Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliği içerisinde düzenlenen Uşak Halısı dokuma kursu sona erdi.
Sivaslılı kadınlar bundan sonra Uşak Halısı dokuyacak

 “Uşak Halısı Dokuma Kursu”na 14 kadının katıldığı öğrenildi. 530 saatlik kursun sona ermesi nedeni ile Sivaslı Kaymakamlığı Kadın Kültür Evinde makas töreni düzenlendi.

Makas törenine; Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ve Sivaslı İlçe Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Aksoy katıldı.

Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın: “Gelişen teknoloji ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş meslekler kategorisine giren, ilimizin kültürel künyesinde yer alan Uşak Halısı Dokuma Mesleğinin gelecek nesillere aktarılması ve el halısı dokuma kültürünün yaşatılması amacıyla Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü ile meslek edindirme kapsamında halk eğitimi merkezimiz ile iş birliği içerisinde düzenlemiş olduğumuz kursumuz bugün itibari ile sona eriyor. 8 Mart tarihinden günümüze kadar süreçte kursiyerlerimiz 530 saat boyunca iş güvenliği ve sağlığı, lifler, iplik boyama, halıda kalite hesaplama, motif çizimleri, desen çizimleri, kirkitli dokuma gibi konularda eğitim gördüler. Kurs sonunda kursiyerlerimiz tarafından dokunan halıların güzelliğini görünce kursun başarılı geçtiği anlaşılıyor. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Kursa temrinlik malzeme desteği sağlayan Uşak İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel başta olmak üzere kurs sürecinde destek olan bütün Uşak İŞKUR İl Müdürlüğüne teşekkür ediyor,  halk eğitimi merkezimiz yönetici ve usta öğreticilerini tebrik ediyorum. gelen talepler doğrultusunda vatandaşlarımızın sosyalleşmesi ve Uşak Halısı Dokuma kültürünün gelecek nesillere aktarılması için benzer çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Temmuz 2021 döneminde MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Bu Yaz Kursa Gitmeyen Kalmasın” kampanyası kapsamında Uşak Halısı Dokuma Kursunun yenilerinin planlanarak uygulamaya koyulması beklendiği açıklandı.. 

 (SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler