Borsa neden düşüyor? 29 Şubat borsa hisseleri neden düştü?

Halka arzların peş peşe duyurulması sonrasında borsaya katılanların sayısında hızlı bir artış görüldü. Parasını az da olsa katlamak isteyenler borsaya giriş yaptı. Bu noktada borsanın neden düştüğü ve hisselerin neden değer kaybettiği merak konusu oldu.
Borsa neden düşüyor? 29 Şubat borsa hisseleri neden düştü?

Borsa ile ilgilenenler ve borsada hissesi olanlar anlık hisselerin enden gerilediğini merak ediyor. Sabah açılışının saat 10.00’da yapıldığı BIST 100 endeksinin neden düştüğü yatırımcılar tarafından araştırılıyor.

BORSA BUGÜNE NASIL BAŞLADI?

Borsanın güne nasıl bir başlangıç yaptığı da yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Endeksten anlamayanlar ya da yorumlayamayanlar internet üzerinden borsanın kaç puanla güne başladığını sorguluyor. Aktarılan son habere göre BIST 100 endeksi bugüne yüzde 0,42 yükselişle başladı. Güne 9.100,27 puandan başlangıç yapan Borsa İstanbul’un günün diğer yarısında nasıl bir yol çizeceği merak konusu oldu.

BORSA DÜN GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATMIŞTI

Borsanın dün günü düşüşle kapandığı belirtildi. Şu anda seçim öncesi piyasalarda gergin bir hava hakimken vatandaşlar yatırım araçlarının nasıl bir yol çizeceğini merak ediyor. Dünün rakamları ele alındığında Borsa İstanbul BIST 100 endeksinin günü yüzde 1,28 değer kaybederek 9.062,36 puandan tamamladığı ifade edildi.

BORSA NEDEN DÜŞÜYOR?

Borsadaki hisselerin düşüşün tek bir sebeple bağlamak çok doğru olmaz. Hisseler pek çok sebepten ötürü dalgalı bir grafik çizmeye eğilimlidir. Piyasada yaşanan olumlu gelişmeler borsada artı kazanç sağlarken, şoke eden ani değişimler olumsuz olarak etki gösterebilir.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Yatırım yapacakların tercih edecekleri yatırım araçlarını iyi analiz etmesi önerilmektedir.