Şaban ayı ne zaman başlıyor? Şaban ayı ne zaman?

Şubat ayının resmen gelmesi ile birlikte Şaban ayı ne zaman başlayacak? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. İslam dini açısından son derece önemli bir yeri olan Şaban ayı ile ilgili merak edilenler haberimizde
Şaban ayı ne zaman başlıyor? Şaban ayı ne zaman?

Mübarek üç aylarda ikini ay olarak ifade edilen Şaban ayının gelmesine sayılı gün kaldı. Diyanet dini günler takvimi ile vatandaşlar bu durumu daha sık araştırmaya başladı. Hicri takviminin sekizinci ayına denk gelen Şaban ayı dinimiz açısından pek çok önemli olayların meydana geldiği bir aydır. Peki, şaban ayı ne zaman başlayacak?

RECEP AYI NE ZAMAN BİTECEK?

12 Ocak tarihinde başlayacak. 30 Ocak Salı günü recep ayının 18. günüdür. Takvimlere göre Recep ayı 10 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.

Şaban ayı ise Recep ayı bittikten sonra hemen ertesi gün başlayacak. Şaban ayı başlangıç tarihi 11 Şubat olarak açıklandı. 15. gecesi Berat Kandili yani 24 Şubat Cumartesi günü idrak edilecek.

ŞABAN AYI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Ramazan’dan başka en faziletli oruç ayının Şaban ayı olduğu ifade edilmektedir. Dinimiz açısından da son derece önemli bir yeri olan Recep ayı geldiği zaman “Allahım, Receb ve Şaban ayını bize mübarek ve bereketli kıl” şeklinde dua ederlerdi.

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberler:

Peygamberlerimizin Şaban ayına gösterdiklerinin bu hürmetinin sebebinin ise devamında gelecek olan Kur’an ayı olarak tanımlanan Ramazan ayı olmasından kaynaklanıyor