M11 Gayrettepe Kağıthane metro hattı açıldı! Durakları kim yaptı metro durağı istasyonu nerede?

Gayrettepe Kağıthane metro hattı açıldı. Gayrettepe Kağıthane metro hattı durakları, Gayrettepe İstanbul Havalimanı metrosu güzergahı belli oldu.
M11 Gayrettepe Kağıthane metro hattı açıldı! Durakları kim yaptı metro durağı istasyonu nerede?

M11 Gayrettepe Kağıthane metro hattı açıldı! Durakları kim yaptı metro durağı istasyonu nerede? - İstanbul'un en önemli ulaşım projelerinden biri olarak gösterilen Gayrettepe - Kağıthane metro hattı için beklenen açılış tarihi geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafındna düzenlenen açılış töreni ile hizmete giren Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 9. ve son istasyonu olan Gayrettepe- Kağıthane metro hattı resmen tamamlanmış oldu. Hattın her gün binlerce kişi tarafından kullanılması bekleniyor.

M11 İSTANBUL HAVALİMANI - GAYRETTEPE METROSU DURUKLARI VE GÜZERGAHI HARİTASI!

Gayrettepe'den yola çıkacak olan metro hattı İstanbul Havalimanı'na kadar toplam 7 durağı aşacak ve toplam 9 duraktan oluşacak. 36 KM olarak hesaplanan hat uzunluğu ile dikkat çeken projede yolcu kapasitesi ise 70.000 olarak hesaplandı.

durak-listesi.jpg

Gayrettepe ile İstanbul Havalimanı arasındaki ulaşım süresini 32 dakikaya düşürecek olan projedeki durak listesi ise şu şekilde açıklandı:

Gayrettepe,

Kağıthane,

Hasdal,

Kemerburgaz,

Göktürk,

İhsaniye

İstanbul Havalimanı 2

İstanbul Havalimanı 1

İstanbul Havalimanı 3

Açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bugün bu hattı, Gayrettepe'ye bağlayan Kağıthane-Gayrettepe kesiminin açılışını yapmak için bir aradayız. 9 istasyondan oluşan ve hızı saatte 120 km'ye ulaşan hattımızın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir. Mesafe 30 dakikaya, Göktürk-Mahmutbey arası 38 dakikaya, Tekstilkent-İHL arası 45 dakikaya, Taksim-Göktürk arası 26 dakikaya inecektir. Bu hattımızın hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor. Biz söyledik mi yaparız. Ortada bırakmayız." dedi.

Metro hattını Ulaştırma Bakanlığı tamamlamış oldu. Söz konusu proje 2018 senesinden bu yana bekleniyordu. Açılış töreni ile söz konusu hat resmen hizmete girmiş oldu.