Resmi Gazete'de yayımlandı! Yerleşim yerini değiştiren depremzedelerin hakları korunacak

Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. İkametgahını değiştiren depremzede vatandaşlar haklarından mahrum bırakılmayacaklar.
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yerleşim yerini değiştiren depremzedelerin hakları korunacak

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yerleşim yerini değiştiren depremzedelerin hakları korunacak: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerde tam 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Yaşanan felaketin ardından deprem bölgelerine yakında ya da uzakta bulunan akrabalarının yanına sığınan depremzedeler yerleşim yerlerini de değşitirdiler. Hal böyle olunca depremzede vatandaşların deprem sebebiyle  oluşan haklarından yararlanıp yararlanamayacağı merak konusu olmuştu. Az önce Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yerleşim yerini 6 Şubat 2023 Asrın Felaketi'nden daha sonra değiştiren vatandaşlar depremzedelere sunulan haklardan yararlanabilecek. 

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merekezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem meydana geldi. Yaşanan bu deprem dolayısıyla söz konusu tarihten sonra yerleşim yerini değiştiren vatandaşlar depremzedelere tanınan haklardan yararlanıp yararlanmayacağını merak ediyordu. Yayımlanan düzenlemeye göre yerleşim yerini değiştiren vatandaşlar bu haklardan yararlanabilecektir. 

YERLEŞİM YERİNİ DEĞİŞTİREN DEPREMZEDE VATANDAŞLARIN HAKLARI KORUNACAK

Yerleşim yerini değiştiren depremzedelerin hakları ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan bu karar az önce yayımlandı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonrasında yerleşim yerini değiştiren vatandaşların deprem dolayısıyla kazanmış oldukları haklardan yararlanmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre 6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük depremler nedeniyle hayatın durduğu deprem bölgesi ilan edilen bölgelerde söz konusu tarih itibariyle yerleşim yerini değiştirmiş olması bu kişiler deprem sebebiyle kanunlar, diğer mevzuatlar ve idari tasarruflar uyarınca tanınan haklar kayba uğramayacaktır. Resmi Gazete'de alınan karar bu şekildedir. 

İlgili Haberler