Ormanları Yakanlara ağır cezalar uygulanıyor

Ülkemizde meydana gelen orman yangınlarına yol açanlar müebbet hapis de dahil olmak üzere çeşitli oranlarda hapse mahkum ediliyor. Anayasa güvencesi altındaki ormanları yakanların, aldığı cezalar ormanları hedef alanların cezasız kalmadığını gözler önüne seriyor.
Ormanları Yakanlara ağır cezalar uygulanıyor

Yüzölçümünün yüzde 29’u ormanlarla kaplı olan ülkemizde, yılda 2 binden fazla orman yangını meydana geliyor.  Yüzde 90’ı insan kaynaklı yangınlarda ortalama 7 bin hektarlık alan zarar görüyor. Bu yıl bu oran çok çok arttı

Ormanları Yakanlar Kasıt Oranlarına Göre Ceza Alıyor

Son yıllarda başta bölücü terör örgütü adına orman yakma eylemlerinde bulunan birçok kişi yargılandıkları davalarda kasıt oranına göre ağırlaştırılmış müebbette kadar çeşitli oranlarda hapse mahkum edildi.  Yargıda yaklaşık 2 bin dosyanın bulunduğu orman yangınlarına ilişkin 68 olayın dosyası ise Ağır Ceza Mahkemelerince görülüyor.  Yapılan yargılamalarda ormanları yakanlar kasıt oranlarına göre hapis cezasına çarptırılıyor. 

Uşak Valiliği de sosyal medya sayfasından orman yakanlara verilen cezalarla ilgili bir hatırlatma yaptı.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Ormanlarımız, geçmişimizin bizlere emaneti olduğu kadar geleceğimize olan borcumuzdur; aslında gelecek nesilden aldığımız mirastır. Bizler doğaya; hayvanlara, toprağa, suya borçluyuz. Onların bizlere yaptığı ev sahipliği ve sayısız yararlar karşılığında kimsenin ormanlara zarar verme hakkı da yoktur. Bu ülke insanıyla, taşıyla, toprağıyla, hayvanıyla, ormanıyla vatandır. Vatanı korumak bizim en asli görevimizdir. Ormanlara karşı yapılan menfur bir saldırı veya ihmalin cezası da olmaktadır, olacaktır” dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler