Olumsuz hava koşulları nedeni ile o illerde eğitime ara verildi!

Yaşanan kar nedeni ile meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeni ile bazı illerin ilçelerinde eğitime ara verildiği öğrenildi.
Olumsuz hava koşulları nedeni ile o illerde eğitime ara verildi!

Son birkaç gündür olumsuz hava koşullarının etkili olması ile birlikte yoğun bir şekilde yaşanan kar yağışı nedeni ile de toplamda 4 ilin bazı ilçelerinde 14 Mart Salı günü eğitime ara verildiği öğrenildi. O iller hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da yapılan uyarılara göre Salı günü ulaşımda aksamalar gibi durumların meydana gelmesi nedeni ile ilçe ve illerden açıklama geldi. 

EĞİTİME 4 İLİN İLÇELERİNDE ARA VERİLDİ! 

Samsun ili için İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan açıklama ile birlikte yoğun kar yağışı nedeni ile Ladik, Havza, Kavak ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği öğrenildi. Bununla birlikte de Çorum'un Mecitözü ilçesinde de etkisi görülen kar yağışı hakkında Kaymakamlık tarafından "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 14.03.2023 Salı günü bir gün süreyle tüm okullar tatil edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" şeklinde yapılan açıklama ile birlikte eğitime ara verildiği ifade edildi. 

Yozgat Valiliği tarafından da yapılan açıklamaya göre merkez ve Sorgun ilçesindeki köy okulları ile köylerden taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği öğrenildi. Bunun yanı sıra da Aydıncık ve Çekerek ilçesinde de eğitime ara verildiği yapılan duyurular arasında yer aldı. 

Son olarak da Tokat'da yaşanan yoğun kar yağışı nedeni ile Zile ilçesinin İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir tarafından yapılan açıklamada "İlçe genelinde taşımalı eğitim verilen okullarımızda eğitim ve öğretime 14 Mart Salı günü ara verilmiştir" ifadeleri ile eğitime ara verildiği açıklanmış oldu. 

İlgili Haberler