O ilde Belediye Başkanı uyardı! Tarlalar arsa diye satılmaya başlandı

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar doğrultusunda Kırklareli ilinde deprem riskinin bulunmadığı ifade edilmişti.
O ilde Belediye Başkanı uyardı! Tarlalar arsa diye satılmaya başlandı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından 81 ilde deprem riski alan iller ve ilçeler gündeme gelmişti. Bunun ardından uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre Kırklareli ilinde deprem riskinin yüzde 0 olduğu ifade edildi. Yapılan açıklamanın ardından binlerce vatandaş tarafından o il ve ilçelere yoğun taleplerin oluştuğu açıklanmıştı. Belediye Başkanı tarafından yapılan uyarılarda eskiden bina sayısının fazla olduğunu, fakat son bir ayda herhangi bir konut fazlasının bulunmadığı öğrenildi. 

BELEDİYE BAŞKANI UYARI YAPTI! 

Yapılan son açıklamalar ile birlikte kişilerin o bölgeye yerleşmeleri için de alınan araziler konusunda dikkat edilmesi gerekenlerin bulunduğu konusunda, "Aldığınız arazi köy dışında ise 5 dönümün üstünde olması lazım, yola 25 metre cephesi olması lazım, şimdi vatandaşlarımız 1 dönüm 2 dönüm yer alıyor, yarın öbür gün biz buraya bir konteyner koyalım beton atalım dediğinizde hayır bunu yapamazsınız diyorlar aynı zaman inşaat izni de verilmiyor. Alacağınız 1 dönüm 2 dönüm yere en ufak bir inşaat yapamazsınız izin vermiyoruz. Halkımız ne yazık ki mağdur oluyor. Herhangi bir yer toprak almak isteyen vatandaşlarımız yetkililerden bilgi alsınlar." şeklinde konuştu. 

TARLA YERLERİ ARSA OLARAK SATILMAYA BAŞLANDI! 

Vize Belediye Başkanı tarafından da yapılan son uyarılara göre o bölgede yaşamak isteyen vatandaşlara tarla yerlerinin arsa yerleri diye verilmeye başlandığı öğrenilmiş oldu. Konuya ilişkin Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından, "Biz büyükşehire bağlı değiliz, bizim köylerimiz özerk. Köyün içinde bir yer aldığınız zaman sıkıntı yok, köyün yerleşim alanında da bir yer aldığınızda sıkıntı yok ama. Köyün uzağında bir yer aldığınızda sizi yanıltıyorlar. Bakın burada bir arsa var buraya ev yaparsınız inşaat yaparsınız maalesef ki yapamıyorsunuz." şeklinde ifadelere yer verildi. 

İlgili Haberler