Nurullah Genç Uşak'ta düzenlenen Başarı Bedel İster Konferansı'nda konuştu

'Başarı Bedel İster' adlı konferans Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Konferansa konuşmacısı olarak Prof. Dr. Nurullah Genç konuk oldu.
Nurullah Genç Uşak'ta düzenlenen Başarı Bedel İster Konferansı'nda konuştu

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde 'Başarı Bedel İster' adlı konferans düzenlendi. Konferansta başarı üzerinden ele alınan konular gençlerin ilgisini çekti. 'Başarı Bedel İster' adıyla düzenlenen konferansa ise konuşmacı olarak Prof. Dr. Nurullah Genç konuk oldu. 

BAŞARIYA GİDEN YOLUN ANAHTARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Konferansın açılış konuşmasını yapan Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Ceylan, Uşaklılara şu sözlerle seslendi; ''Hayatta her şeyin bedeli var” deriz Her şeyin bedeli olur da her şeyi daha da güzel ve anlamlı kılan başarının Bedeli olmaz mı? Elbette başarının da bedeli var ve bugün bir başarı hikayesinin aslında içimizden birinin Prof. Dr. Nurullah Genç Hocamızın şahsında bir milletin bir medeniyet mensuplarının başarı hikayesine dinleyeceğiz. Başarı anlık bir kavram olmadığı için başarıyı 'dün bugün yarın yani mazi hal istikbal' saç ayağında ele alacağız.' Yahya Kemal’in şiirinde geçtiği gibi 'Ne harabi ne harabatiyim kökü mazide olan bir atiyim' diyen bir anlayışla ayakları yere basan bir kültür ve medeniyet inkişafı için çok yönlü olarak kültür ve sanatın her alanında var olmaya bu alandaki her çalışmayı desteklemeye bu alandaki güzel çalışmaları siz Uşaklı hemşerilerimizle buluşturmaya gayret ediyoruz.'' Katılımcılara başarıya giden yolda dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Prof. Dr.  Genç ise bireysel deneyimlerini de paylaştı. Konferansa katılım gösteren Uşaklılara kendi öz tarihlerini ve kültürlerini tanımalarının önemini anlatan Prof. Dr. Genç, başarıya giden yolda bir bedel ödenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Şair Nurullah Genç’i dinlemek için Uşak Atatürk Kültür Merkezi'ne akın edenler ise hayata dair pek çok örnek vererek insanın hayat mücadelesine farklı bir pencereden baktı. İnsanların hayat mücadelelerinin birçok farklı yönüne değinen Prof. Dr. Genç, hikayelerle desteklediği  konuşmasında toplumun refahı için, planlı bir şekilde çalışan, hedefleri olan, tarihini, kültürünü ve kendisini tanıyan insanlar olmanın önemine dikkati çekti.

''HAYALLERİ OLMAYAN İNSAN, YELKENLİYE BENZER''

Başarının ilk şartının hayal kurmak olduğunu belirterek hayalin önemine değinen Prof. Dr. Genç, gençlere yönelik tavsiyelerine devam etti. Prof. Dr. Genç, ''Hayalleri olmayan insan, yelkenliye benzer. Yelkenliler hareket etmek için dışarıdan bir rüzgar beklemek zorundadır. Hayalleri olan bir insan ise vapurlara benzer. Onlar hareket edecek gücü kendi içindeki motordan alırlar. Onların dışarıdan bir rüzgar beklemesi gerekmez ve hayat denizine çıktıklarında yelkenliler geri kalırlar; çünkü onlar dışarıdan bir rüzgar beklerken vapurlar kendi içlerindeki güçle harekete geçerler ve hedefe ulaşırlar. Eğer başarılı olmak istiyorsak bedel ödemek zorundayız ve ancak içimizden gelen güç ve enerjiyle bu bedeli ödeyebiliriz.'' Prof. Dr. Nurullah Genç, konuşmasında planlamanın, vizyon sahibi olmanın, zamanı yönetebilmenin ve istekli olmanın önemine değinerek yapılan hediye takdimi ve kitap imzalama etkinliği ile konferansı sonlandırdı. Uşaklılar bu buluşmadan hayli memnun şekilde ayrıldı.

İlgili Haberler