Naci Görür'den deprem açıklaması! 10 seneden önce eski durumuna gelemez

Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan son açıklama ile birlikte hem Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından hem de İstanbul depremi konusunda görüşüldü.
Naci Görür'den deprem açıklaması! 10 seneden önce eski durumuna gelemez

Özellikle son dönemde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından İstanbul ilinde daha büyük risklerin meydana gelebileceği konusunda açıklamaların yapılmasının ardından uzmanlar tarafından olası bir İstanbul depremi hakkında nelerin yaşanabilecekleri ya da yapılması gerekenler hakkında açıklamalar geldi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Doğaya Davet oturumunda konuşma yapan Naci Görür burada yaptığı açıklamalarda da hem olası bir İstanbul depremi hakkında hem de Kahramanmaraş merkezli depremin ardından gerçekleşen durumlar hakkında da açıklama geldi. 

10 SENEDEN ÖNCE ESLİ DURUMA GELEMEZ! 

Yapılan açıklamalarda yaşanan deprem felaketinin ardından durumun eski haline dönmesinin zaman alacağından bahseden Naci Görür, "Son parametre, ekonomi. Maraş ve Gaziantep, o bölgenin ekonomik bakımında kentleriydi. Bugün orada ekonominin çarkları durdu. Şu anda ekip kalmadı. Ekipmanın çoğu çalışmıyor.

Aynı zamanda üretimleri durdu. Bir şey üretemiyorlar. Stokları telef oldu. Pazarı kaybettiler. Dünya mal ister, seni fazla beklemez. Tahmin ediyorum 10 seneden önce Maraş, Gaziantep eski durumuna gelemez. 10 sene oh be gelebilirsiniz derseniz dünyayı kaybedersiniz. Hafızasından siler. O bölge çökerse halk mutsuz olur." şeklinde ifadelere yer verdi. 

İlgili Haberler