Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi! O illere dolu ve sağanak yağış geliyor önleminizi alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dolu ve sağanak yağış uyarısı o iller için yapıldı.
Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi! O illere dolu ve sağanak yağış geliyor önleminizi alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre dolur ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yayınlanan hava durumu raporuna göre birçok ilde yağış etkili olacak. Dolu ve yağış uyarısınnı ardından vatandaşlar araçlar için battaniyeler ve halılar ile önlemler alındı. İşte detaylar haberimizde yer alıyor. 

Türkiye'nin genilinde parçalı ve çok bulutlu geçeceği raporda yer almıştı. Yine Meteoroloji tarafından yayımlana raporda Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. 

SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporlarda yağışların görüleceği bölgeler net bir şekilde açıklandı. Yağışlara karşı uyarılar yapıldı. İşte Türkiye'de yağışların gerçekleşeceği iller ve bölgeler; İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. 

İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde beklenen yağışlara karşı ise bazı önlemlerin alınması Meteoroloji tarafından açıklandı. Buna göre ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması söylendi. 

BATTANİYE VE HALILI ÖNLEM

Dolu ve sağanak yağışlara karşı vatandaşların daha önceden yaşadıkları olaylardan dolayı araçlarını battaniye ve halılar ile korumaya aldılar. Dolunun çok büyük olması ya da çok sık yağmasına karşın araçların üzerlerine battaniye ve halılar ile barikat kuruldu. 

İlgili Haberler