Bu Pazar planı olanlar dikkat! Meteoroloji'den o bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte bu gecen itibaren Pazar günü gök gürültülü sağanak yağış görüleceği öğrenildi.
Bu Pazar planı olanlar dikkat! Meteoroloji'den o bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte bu gece ile yarın dahil olmak üzere Güneydoğu, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin belirli kesimlerinde yerel kuvvetli bir yağışın beklendiği öğrenildi. 

METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARI GELDİ! 

Bu geceden itibaren Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre ülkenin belilri bölgelerinde sağanak yağış görüleceği öğrenildi. Meteoroloji tarafından yapılan son iki uyarıda özellikle de Pazar gününde plan yapan kişiler için dikkatli olması gereken konular açıklandı. Yapılan uyarılara ek olarak "Selleri tahmin etmek onları tetikleyen olayların türü ve doğasına bağlıdır. Kısa süreli yoğun yağış ani sele, uzun süreli yağışın nehirlerin taşmasına neden olacağını unutmayın." şeklinde olan açıklama ile birlikte vatandaşların dikkat etmesi gereken konulara ve saatlere dikkat çekildi.

Batı Karadeniz’in İç Kesimleri ile İç Anadolu’nun Kuzeyinde Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yarın saat 12.00 ile 20.00 arasında geçerli olacak olan sağanak yağış hakkında Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre, "21.05.2023 Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Ankara’nın kuzey ve doğusu, Çankırı, Kırıkkale, Bolu, Kastamonu ve Çorum’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Güneydoğu Kesimlerde Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Bu gece saat 23.00'da başlayan yağışların yarın akşam saat 19.00'a kadar devam edeceği öğrenildi. Konu hakkında yapılan uyarılarda "Bu gece saatlerinden itibaren Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari’de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 21.05.2023 Pazar günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri ile vatandaşların dikkat etmesi gerektiği konulardan bahsedildi. 

İlgili Haberler