Meteoroloji'den son dakika 5 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün son dakika yapılan uyarı ile birlikte 5 ilde sel felaketine karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.
Meteoroloji'den son dakika 5 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

Özellikle son günlerde yağışların etkisini göstermesinin ardından Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde meydana gelen sel felaketinin ardından Meteoroloji tarafından uyarılar gelmeye başladı. Bazı illerde etkisini göstermeye devam eden yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 5 ilde sel ve su baskınına karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. 

METEOROLOJİ UYARDI! 

Bugün yağışların yurt genelinde etkisini göstermeye devam etmesi ile birlikte uyarılar peş peşe geldi. Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 il için, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 19.03.2023 Pazar günü ilk saatlerden itibaren Mardin, Siirt, Batman ve Hakkari’de yerel olarak kuvvetli, Şırnak çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 1800 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklindeki açıklama ile birlikte sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği öğrenildi. 

İlgili Haberler