Yeni asgari ücret teklifi TBMM'de resmen açıklandı! 2024 Ocak ve Temmuz zam oranı

2024 asgari ücret zammı için gözler 11 Aralık tarihinde yapılacak olan ilk toplantıya çevrilirken mecliste ilk rakam resmen açıklandı!
Yeni asgari ücret teklifi TBMM'de resmen açıklandı! 2024 Ocak ve Temmuz zam oranı

Yeni asgari ücret teklifi TBMM'de resmen açıklandı! 2024 Ocak ve Temmuz zam oranı - Milyonların beklemiş olduğu asgari ücret zammı için görüşmeler ve açıklamalar peş peşe gelmeye devam ederken yeni bir son dakika gelişmesi daha yaşandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin meclis grup toplantısında yapmış olduğu konuşmasında ilk asgari ücret teklifini duyurdu. Son dönemde gündeme gelen ve sürekli dillendirilen yılda bir kere zam açıklamalarına tepki gösteren Meral Akşener asgari ücrete yılda 2 kere zammın devam etmesi gerektiğini belirterek Ocak ve Temmuz ayı zam teklifini ilan etti.

2024 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ NE KADAR OLCAK, OCAK'TA ASGARİ ÜCRETE YÜZDE KAÇ ZAM GELİR?

İYİ Parti grup toplantısı nedeniyle TBMM kürsüsüne çıkarak konuşma yapan Meral Akşener ilk olarak “Maaşlara yılda 2 defa zam yapılıyordu, buna rağmen zamlar diğer zam dönemine kalmadan eriyordu. Biz de 4 zam teklif etmiştik. İktidar, tek zamma düşürdü. Erdoğan 'Bir kez verilecek zamla bu iş biter' dedi. Enflasyon oranı yüzde 40'a yaklaşan enflasyon oranı hedefi 36'larda olan ülkelerde tek zam çalışanları korumaz.” diyerek tek zamma karşı çıktı.

meral-aksener.jpg

Meral Akşener konuşmasının devamında “Miktar belirlenirken Türk-İş'in açlık sınırı rakamlarının esas alınmasını istiyoruz. Sadece enflasyon oranında yapılan artış yetmez. Büyüme oranında refah payı da verilmelidir. 2024 yılı Ocak ayı için 17 bin lira, Temmuz ayı için ise 20 bin 500 liradır. Ancak refah payı da temmuz ayındaki zammın içine ilave edilmelidir.” diyerek tekliflerini ilan etti.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK, İLK ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTI TARİHİ NE ZAMAN?

Asgari ücrette ilk toplantı 11 Aralık 2023 günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak. Ardından işveren ev sahipliğinde ikinci toplantı, işçi sendikaları ev sahipliğinde 3. toplantı yapılarak nihai zam belirlenecek. Yapılacak olan son toplantı ile alınan zam kararı basına duyurulacak.