Marmara’daki depremle ilgili korkutan gelişme! ÖNCÜ DEPREM olduğu açıklandı

Bu sabah saatlerinde Marmara Denizi Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5,1 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Bölgede 3 dakika ara ile meydana gelen deremler vatandaşları tedirgin ederken korkutan açıklama geldi.
Marmara’daki depremle ilgili korkutan gelişme! ÖNCÜ DEPREM olduğu açıklandı

Konu ile ilgili açıklama Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamasında bu sabah saatlerinde meydana gelen depremi değerlendirdi. İşte merak edilenler

Depreme ilişkin açıklama AFAD tarafından geldi. AFAD, yaptığı açıklamasında depreme ilişkin olumsuz bir durum yaşanmadığı aktarılarak şunlar ifade edildi:

“Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız”

“ÖNCÜ DENİLEMEZ”

CNN Türk canlı yayınına bağlanan uzman isim, bu sabah Bursa’da meydana gelen depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Meydana gelen depremin öncü deprem denilemeyeceğini ifade eden Pampal, “Büyük ihtimalle bu depremin artçıları olacak. Öncü deprem çok nadir olan depremlerdir. Herhangi bir depremin öncü mü olduğunu söylemek mümkün değildir. Bundan sonra daha büyük bir deprem olacak kaygılarına gerek yoktur. Öncü denilemez” açıklamasını yaptı.

2023/08/16/deprem-1.jpg

ERCAN: “İMRALI AÇIKLARINDAKİ DEPREMİN ÖNCÜSÜ”

Bir diğer açıklama da Deprem Bilimci Prof. Dr. Ahmet Övgü Ercan tarafından yapıldı. Ercan, yaptığı açıklamasında bu depremin Marmara depremi ile bir ilgisi olmadığını ifade ederek, İmralı açıklarında beklenen 6,4 büyüklüğündeki depremin öncüsü olabileceğini, şu şekilde ifade etti:

“10,42’ de Kuzey Anadolu Kırığının güney kolu, Akyazı, İznik, Gemlik üzerinden gelip, Mudanya-Kumyaka’da 5,4 km odak derinliğinden M5,1’lik deprem oluşturdu. Güney kolun İmralı yakında oluşturması beklenen deprem M6,4’dür.Bu deprem öncüdür. Ancak kuzey kolla, İstanbul ile ilişkisizdir”

SABAH PEŞ PEŞE OLMUŞTU

Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından yapılan son açıklamalara deprem saat 10.42 civarında meydana gelmiş, yerin 5,4 km derinliği altında kaydedilen depremin büyüklüğü 5,1 olarak açıklanmıştı.