Google deprem uyarı sistemi nasıl çalışır? Deprem uyarı sistemi iOS ve Android nasıl açılır?

Türkiye her geçe gün meydana gelen büyük küçük depremlerle deprem gerçeği ile yüzleşmeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre az önce Gemlik bölgesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. iOS ve Android kullanıcılarına uyarı geldi.
Google deprem uyarı sistemi nasıl çalışır? Deprem uyarı sistemi iOS ve Android nasıl açılır?

Kullanıcılarına deprem olmadan önce bilgi veren sistem son dönemlerde herkes tarafından araştırılıyor. Depremi önceden kullanıcılara mesaj yolu ile bilgilendirme yapan Google deprem uyarısı sistemi telefonlarda nasıl çalışır, Android ve iOS telefonlarda bu sistem nasıl açılır? İşte detaylar

Gemlik’te bugün meydana gelen 5,1 ve 4,5 şiddetindeki depremler vatandaşlarda kısa paniğe neden oldu. Meydana gelen deprem sonrasında deprem uyarı sisteminin nasıl açılacağını ve sistemin hangi telefonlarda kullanılacağını merak ediyor.

GOOGLE UYARI SİSTEMİ TELEFONLARDA NASIL ÇALIŞIYOR?

Google uyarı sisteminin telefonlara bildirim atmasından sonra vatandaşlar en çok nasıl depremden saniyeler önce bilgi verilebildiğini merak ediyor. İşte Google deprem uyarı sisteminin çalışma mantığı:

Akıllı telefonlarda ivme ölçümünü algılayan bir sistem bulunmaktadır. Bu sistem, yer yüzeyinde meydana gelen ani hareketleri (depremi) algılar.

3642216-1643b613dbd7367000419fb4f5ce4423-640x640.jpg

Gelen büyük veriler anında veri tabanında toplanır. Pek çok kullanıcının telefonu bu ani hareketi algılarsa bu durumun deprem olduğu anlaşılır ve sistem bu verileri hemen analiz etmeye başlar.

Verilerin tek bir noktadan geldiği tespit edilmesi halinde kullanıcılara hızlı bir uyarı gönderilmektedir. Bu şekilde saniyeler öncesinden bildirim atılarak kullanıcılara zaman kazandırılması sağlanır.

GOOGLE DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AKTİF HALE GETİRİLİR?

Google deprem uyarı sisteminin nasıl aktif hale getirileceği merak konusu oldu. Bu ayarın açılabilmesi için konum ayarları üzerinden işlem yapmanız gerekiyor. Telefonları yakın çevrenizde meydana gelebilecek 4,5 ve üzeri deprem için uyarı almaya hazır hale getirebilirsiniz.